La escuela de la señorita olga

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2012
L’APRENENTATGE, LA MILLOR AVENTURA.

La escuela de la señorita Olga és un documental sobre una experiència pedagògica en la qual la docència estava forçament vinculada a l’experiència y a l’art.Aquest documental presenta el testimoni d’alguns dels alumnes de l’escola d’un barri argentí, Gabriel Carrasco, que conten el seu pas per aquest centre educatiu.
Avui en dia, a les aules, la majoriadels docents utilitzen el mateix mètode d’ensenyança, basat en el seguiment del llibre de text i reduint el temari a allò que diu aquest. Hi ha molts mestres que creuen que aquesta forma d’ensenyar noés suficientment eficaç i que es deuria fer algun canvi al respecte, dins d’aquest grup d’educadors estan aquells que no fan res per fer que aquesta situació canvie, però també es troben que intenteninnovar les formes de dur la classe, anant mes enllà del que s’exposa en el llibre i proposen a la direcció del centre projectes experimentals per a que aprenguin els alumnes.
Ara bé, el que passava enl’escola Gabriel Carrasco era una situació semblant. L’època en que Olga inicià la docència en aquest centre educatiu era un període on els plans d’ensenyança eren els plans de l’Estat, però quanarribà Olga va fer que aquests plans es vivificaren, va iniciar un canvi que va satisfer molt a tots els alumnes que passaren per aquest centre. Va transformar aquesta escola en un lloc de temps iformació artística i experimental única en el seu temps. És a dir, aquest centre, sense docents especialitzats i amb un nombre de recursos escassos, aconseguiren anar canviant poc a poc el rígid sistemaeducatiu de l’època.
Per un altra banda, actualment, a l’escola ens trobem davant un horari, en el qual es reparteixen les assignatures per hores durant tota la setmana, aquest fet, junt al que encadascuna de les assignatures els alumnes tenen un llibre de text diferent, sol fer que el temari d’aprenentatge es reduïsca i se cenyisca al contingut del llibre i que siga poc comú eixir-se’n...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Escuela De La Señorita Olga
  • escuela de la señorita olga
  • La escuela de la señorita olga
  • La escuela de la señorita Olga
  • La Escuela De La Señorita Olga
  • La escuela de la señorita olga
  • LA ESCUELA NUEVA DE LA SEÑORITA OLGA
  • Relato De La Pelicula: La Escuela De La Señorita Olga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS