La Fermentacio

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
-------------------------------------------------
ESTUDI COMPARATIU DELS BACTERIS LACTICS DEL IOGURT I L’ACTIMEL
Treball de recercaClara Espinet Casañas

Aquest estudi ha estat realitzat per dues noies provinents del batxillerat científic i tecnològic, el temps de treball ha estat de 8 mesos i l’àmbit del treball és demicrobiologia.

El tema que ens motivava inicialment era estudiar la qualitat probiòtica d’alguns productes làctics, concretament ens cridava l’atenció la propaganda de l’Actimel en la qual s’afirma que aquest“ajuda a les teves defenses”.
El fet que l’Actimel fos un producte on s’hi afegia de manera especial una subespècie bacteriana no pròpia del iogurt tradicional (Lactobacillus casei) era la principalraó que la publicitat d’aquest tipus de iogurt presentava per defensar el gran avantatge immunològic d’aquest producte.

Ens vam proposar estudiar si el fet d’afegir aquest nou tipus de bacterienriquia la comunitat bacteriana del iogurt, es a dir, si la feia més diversa, o per contra els bacteris convencionals del iogurt (Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus) es veienafectats per una excessiva població de Lactobacillus casei. Paral·lelament també ens vam plantejar estudiar i comparar la quantitat de bacteris que conté cada producte. D’aquesta manera podíempreguntar-nos si la qualitat probiòtica d’un iogurt ve determinada per la varietat de bacteris làctics que conté o per una major població global bacteriana encara que sigui menys diversa. Per aconseguir-ho haestat important tenir uns fonaments teòrics però la part decisiva per assolir els nostres objectius ha estat la part pràctica.

A grans trets, els objectius del nostre treball són:
* Estudiar elstres tipus de bacteris làctics del iogurt i l’Actimel (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus i Lactobacillus casei) i aprendre a cultivar-los en un medi de cultiu selectiu per tal de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FERMENTACIO
  • FERMENTACI N
  • La Fermentaci N
  • Fermentaci N
  • Fermentaci N
  • Fermentació de la sacarosa
  • Fermentaci n
  • practica fermentació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS