La filosofia medieval

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2012
)Amb el model Copernicà va apareixer una nova imatge de l'univers i la naturalesa, es van produir dos canvis importants.
El primer d'aquests canvis es va produir en la cosmologia en passar d'unavisió geocèntrica del món en la que es creia que la terra era el centre de tot a una d'heliocèntrica que considera que el sol és el centre de tot. L'heliocentrisme va ser difícil d'acceptar en el moment,ja que es tenia molt en compte la religió i amb aquesta teòria la terra deixava de ser el centre de tot i passava a ser un cos celeste més i ademés l'heliocentrisme trencava la idea de centralitat iprivilegi de la terra que s'exposava a la Bíblia.
En aquest àmbit Giordano Bruno també va entrar en conflicte amb l'esglèsia al afirmar la infinitud de l'univers que entrava en contradicció amb laidea de món tancat del model aristotelicoptolemaic.

2)El model copernicà també menyspreava la teòria aristòtelica de que la matèria era continua i estava integrada pels quatre elements: terra, aire,aigua y foc, amb això substitueix les idees mecàniques aristotèliques amb la idea de que tots els cossos són pesats i es mouen d'acord amb les mateixes lleis físiques.
La inercia va substituir a lateòria del impetu medieval que proposava que el moviment no natural era causat per la acció contínua de la força original impartida per un impulsor sobre els objectes en moviment.

3)Per exposar lesseves teòries utilitzaven dos tipus d'explicació: La física i la matemàtica: La explicació física era utilitzada per Aristòtil, intentava donar explicació a la cosmologia a través del realisme i laseva finalitat era donar una explicació a la realitat tal i com és.
Per altre banda la predicció matemàtica és una postura defensada per: Apol.loni, Hiparc i Ptolomeu que dona explicació al'astronomia tècnica mitjançant el fenomenisme, no pretén explicar els fenomens d'una manera real,sinó només elaborar taules que permetin predir els moviments planetaris de la manera més exacte possible....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofia medieval
  • filosofia Medieval
  • Filosofia medieval
  • Filosofia Medieval
  • filosofia medieval
  • filosofia medieval
  • Filosofia Medieval
  • Filosofia Medieval

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS