La filosofia

Páginas: 6 (1383 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
1 Comentari de text


2 Explica les fal·lacies.

Es un argument que sembla vàlid, però no ho és. Es pot definir com error o argument fals. Pero que un argument sigui fal·laç no implica que les seves premisses o la seva conclusió siguin falses. El que fa fal·laç a un argument és la invalidesa de l'argument en si.

-Falsa causa: aquesta fal·lacia assumeix que si un esdeveniment succeeixdesprés d'un altre, el segon és conseqüencia del primer, no sempre es veritat que el primer va produir el segon.

-Ad ignorantiam: consisteix a sostenir la veritat o falsedat d'una afirmació al·legant que no existeix evidència o prova en cas contrari. Com que no es pot demostrar que no, es que si. Ex: +a la teva germana se la varen dur el aliens, aixo no es possible -mentre que no puguis demostararlo contrari..

-Ad populum: es un argument fal·laç que conclou que una proposició ha de ser veritable perquè molter persones ho creuen així.

-Ad verecundiam: es basa la veracitat o falsedat d'una afirmació en l'autoritat, fama o prestigi de la persona que la realitza. Ex: aixo ha de ser veritat ho diu la Wikipedia.

-Argument circular: quan la conlusió es basa en la premisa i la premisadepen de la conlusió.

-Ad hominem: consisteix a replicar a l'argument atacant o dirigir-se a la persona que realitaza l'argument més que a l'argument exposat. Ex: dius que aquest home es inocent pero no ets creible perque tu també ets un criminal.

-Ad baculum: es una amenaza, no un contraargument. Es un argument on la força o amenaça de la força és donada com a justificació per a una conlusió.Ex: has de creure en Déu sino anirás al invern


3 Comenta la frase “l'exepció confirma la regla”

Aquesta frase es un popular refrany que es sol utilitzar en l'ambit popular erroneament. Degut a una mala traducció del llatí, que traduit correctament sería "La excepció posa a prova la regla", provenent de la frase original que es "exceptio probat regulam". A causa de la mala traducció avuidia aquesta frase s'utilitza quan hi ha cualque cosa o qualqu que surt de lo establert, rompent una regla o definició, per exemple: "Joan sempre arriba tard". "Això no és cert, ahir va arribar a temps". "És clar, l'excepció confirma la regla". En aquest cas sería un error utilitzar aquest refrany.

Correctament aquesta frase s'aplica a regles elaborades per inducció, per un raonament, el quals'aplica a totes les ciencies empiriques, exepte en les formals que son les matematiques i la lògica, ja que aquestes ciencies utilitzen la deducció i no tenen excepcions.

La inducció consisteix en la repetició d'experiments i a partir de un cert numero de casos arribes a una conclusió, però la crítica a la inducció ens diu que el nombre de casos comprovats sempre será menor que el numero decasos possibles, per això mai podrem fer una teoria o regla perfecta i sense excepcions.


Per exemple, podriem dir "en juliol sempre fa molta calor" si nosaltres afirmam això i un dia de juliol fa fred doncs, aquesta regla que hem dit queda anulada ja que un fet a demostrat que no sempre fa calor en juliol, fent d'aquesta manera que puguim fet la regla més completa o precisa.


Popper vacrear la teoria de la falsació proposant modificar el metode inductiu, dient que si volem cercar una teoria es correcte, primer hem de trobar la excepció o falsetat de la teoria, en el cas de que trobem una excepcio o error, la teoria s'abrà de eliminar o reformular, si no trobam cap excepció la teoria sera provisionalment valida.


4 Es l'esser humà perfecte?

Per respondre a aquesta pregunta espot fer utilitzant diferentes teories, que son les religioses i les cientifiques, dins les religioses trobam el creacionisme i el fixisme i dins les cientifiques les teories de Lamark i Darwin.

Segons la teoria del creacionisme tot l'Univers i tot lo que hi ha creat en ell, tot ho a creat Déu inclús l'esser humà, que esta creat a imatge i semblança seva, a més aquesta teoria va lligada a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS