La Historia

Páginas: 4 (954 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
ÍNDEX

Ciutats Estat: Què són?
Singapur
Mònaco
Ciutat del Vaticà
Bibliografia



2CIUTATS ESTATS: QUÈ SÓN?

Una ciutat estat és un territori controlat exclusivament per una ciutat. Les ciutats estat acostumen a tenir la seva pròpia cultura encara que hi hagin diverses quecomparteixin un origen comú. I el seu govern també és esclusiu.

Les ciutats estats són les regions metropolitanes, en les que no existixen límits sino que produeixen una integració entre ciudadesimportants i perifériques conformant una regió, códigs d’ identificació comuns compartits, zones unificades de comerç i comunicacions i una caracterizació d interdependencia social i de medig ambient.Aquest concepte es la pieça central d’ un nou paradigma global i regional en el que el ràpid florecimient d’ Internet ha provocado cambis i aceleracions del comercio global i ha obligat a establècer unaplanificació de les estrategies regionals, el gran desafie del sigle XXI.

Pèl moment les úniques ciutats estat que hi ha avui en dia, que tenen un estatus semblant a la definició clàssica deciutat estat són El Vaticá,  Mònaco i Singapur.

D'altres països, si més no, tenen subdivisions administratives amb govern propi al voltant de ciutats, com és el cas de Hamburg,Berlín i Bremena Alemanya, Hong Kong a Xina, Macau, el districte de Columbia (DC) als Estats Units d’ America, el districte federal al Brasil , el districte federal a Mèxic, també anomenada Mèxic DF  a Mèxic, o elscasos de Gibraltar i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

3
SINGAPOURLa república de Singapur, una de les ciutats estat que hi ha en aquest moment, és una illa situada al sud del Estat de Johor en la península de Malàcia i al nord de les illes Rieu d’ Indonèsia,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS