La Il·lustració

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2013
Antecedents històrics i els primeres passos de la corrent de pensament anomenada Il·lustració..
Quan parlem de la Il.lustració ens referim a un corrent filosòfic, polític i social, que vaaparèixer a França, Anglaterra i Alemanya durant el segle XVIII. Aquest segle és conegut com el Segle de les Llums .
La Il·lustració te els seus orígens en l’obra de dos pensadors anglesos que van elaborarles seves teories en el pas del segle XVII al XVIII: John Locke i Isaac Newton. D’una banda, en la seva obra Locke criticava l’absolutisme monàrquic i plantejava, per primer cop, la introducció de ladivisió de poders. De l’altra, amb Newton naixia el mètode científic, és a dir, la comprovació i la Raó com a manera d’entendre i d’interpretar el món.
Durant aquest període, tot i mantenir-se unrègim absolutista representa l’inici de les revolucions burgeses encapçalades per la Revolució Francesa ((1789 – 1799) és considerada el model de revolució política de la seva època i va suposar laconquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat) .i per la Revolució Industrial (conjunt de canvis econòmics (capitalisme), socials (ordre burgès) i tecnològicsque es van produir inicialment a la Gran Bretanya en la segona meitat del segle XVIII.). La fi d’aquest corrent correspon amb l’arribada de les Guerres Napoleòniques.
Aquest corrent de pensament esva estendre des de França per tot Europa i Amèrica i va renovar especialment les ciències, la filosofia, la política i la societat. En la música estava acompanyat pel moviment del classicisme i en lesarts pel moviment neoclàssic. A mitjans del segle XVIII, es publica a França “l’Encyclopédie”, a càrrec de Denis Diderot i Jean d'Alembert ; Aquest llibre era un diccionari raonat de les ciències,arts i oficis, que pretenia recollir el pensament il.lustrat. Volien educar la societat, perquè una societat culta que pensa per si mateixa era la millor manera d'assegurar la fi de l'Antic Règim...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ideals de la il·lustració
  • La il·lustració a Mallorca
  • Kant i la Il·lustració
  • Història de les idees estètiques: il·lustració a frança i anglaterra
  • Reseña "Historia Social de la Il·lustració" de Thomas Munck
  • S. xvii il·lustració
  • Pericles i La Il·Lustració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS