la leyenda

Páginas: 6 (1312 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014


CARTA D’UN SOLDAT BRITÀNIC –Activitats
1. Resumeix les impressions que el soldat tracta de transmetre a la persona que envia la carta.
El que intenta transmetre es el que sent i que vol que tot acabi per tornar a casa.

2. Què lo passaria si la carta fos interceptada? Que els fussilarian. Per què penses que en una guerra es prenen aquest tipus de mesures? Perquè no volen que sàpiguen comho estan passant i que estaven en males condicions.

3. Troba el soldat alguna raó per a continuar en el Front?
Si, el seu amor i confiança.

4. Quina és la seva més gran esperança? Que els disturbis i les protestes en casa obliguin al govern a acabar com sigui.

5. Hi va haver algun país on es donés, durant la guerra el que aquest soldat desitjava?
Si, en Alemanya

6. Penses queaquesta carta mostra la opinió generalitzada dels soldats en el Front?
Si, perquè explica com es sent i tot el que passa.

7. Quina va ser la raó principal per la que milions d’homes van anar a lluitar durant la guerra? Patriotisme, coerció, por a les conseqüències de la deserció...?
Per patriotisme



LA PROPAGANDA –Activitats

1. Seguint les notícies, fes una descripció d’un dia normal en elfront occidental.
Lluitar amb els alemanys, viure en refugis de Verdún i esperant un atac com el que espera una festa.

2. Compara aquestes notícies amb la carta del soldat. Quina et sembla més propera a la realitat? Per què?
La carta del soldat perquè explica lo mal que ho estan passant i en les notícies ho expliquen de manera que la gent no es preocupi.

3. S’afirma que a la guerra ‘’laprimera víctima és la verdad’’. Comenta aquesta afirmació. Qui són els que maten de veritat? Per què?
Els que van començar la mentida de que estaven bé i no tenien problemes perquè la gent no es preocupes del que passava.









CURS DE LA GUERRA –Activitat
1. Cerca informació sobre els següents punts, per tal de poder explicar-ho posteriorment als teus companys.
Pla Schlieffen- Erael pla estratègic global dels estats majors alemanys de final del segle XIX i començament de XX per a un possible enfrontament contra França i contra Rússia.
Batalla de Marne- Són dues operacions bèl·liques de la Primera Guerra Mundial. Situada en la campanya al nord de París, els exèrcits francesos reorganitzats pel mariscal Joffre, van aconseguir aturar l’avanç dels Alemanys. La segonabatalla del Marne es va inclinar la balança a favor dels aliats.
Batalla de Tannenberg- Fou una batalla del front oriental de la I Guerra Mundial que va enfrontar al II exèrcit rus. Fou una gran operació d’envoltament, destacable per l’ús del ferrocarril per al transport ràpid de tropes entre dos punts del front.
Per què Japó? Es va declarar en guerra en 1914, al costat dels aliats per manejarcolònies alemanes i guanyar poder territorial, front a la resta de potencies mundials. Desprès d’això es retira de la guerra.
‘’Guerra Química’’? és la guerra que utilitza les propietats tòxiques de substàncies químiques per matar, ferir o incapacitar l'enemic. és la guerra que utilitza les propietats tòxiques de substàncies químiques per matar, ferir o incapacitar l'enemic.
Batalla de Jutlandia: vaser el major combat naval de la Primera Guerra Mundial, única confrontació directa de gran magnitud entre dues flotes de tota la guerra, que va enfrontar a la Flota d'Alta Mar de la Marina del Kàiser ja l'Armada Reial Britànica entre el 31 de maig i el1 de juny de 1916, enfront de les costes de Dinamarca, al Mar del Nord.
Hindemburg: Hindenburg es va retirar de l'Exèrcit el 1911, quan comptava amb63 anys d'edat, però tres anys més tard, en començar la Primera Guerra Mundial, es va reincorporar com a comandant en cap del VIII Exèrcit, que operava en el Front de l'est. En vèncer a l'Exèrcit rus en la batalla de Tannenberg (1914), es va convertir en heroi, va aconseguir fama i honor i va ser nomenat mariscal de camp. Des de llavors se li va conèixer com "El Vencedor de Tannenberg"....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leyenda
  • Leyenda
  • Leyendas
  • Leyenda
  • Leyenda
  • Leyenda
  • Leyendas
  • ¿que es una leyenda?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS