La Misión

Páginas: 9 (2222 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
PEL·LÍCULA: "LA MISIÓN"

1. Què és el que us ha agradat més i menys, per què? Què us ha semblat la pel·lícula en conjunt?
El que m’ha agradat més ha sigut l’actitud del pare Gabriel, ja que fa costat als indígenes, els ajuda a lluitar pel què volen que és conservar la seva terra, i fins i tot dóna la vida per fer-los costat.
El que m’ha agradat menys és que Rodrigo matés el seu germà pergelós. Avui en dia vivim en una societat en què els gelós poden arribar a manipular qualsevol cosa, igual que a la pel·lícula.
Crec que el missatge que dona és vàlid per aplicar-lo avui en dia, perquè transmet valors positius com ara l’actitud d’en Gabriel.
2. Quina impressió us ha produït veure la situació d'espanyols i portuguesos en terres americanes? Com qualificaríeu aquesta aventura delsespanyols i portuguesos a Amèrica: de conquesta, de descobriment, de civilització, de colonització...? Raoneu àmpliament les vostres respostes.
Trobo que el fet d’anar a colonitzar a aquella tribu és un fet injust, ja que ningú té dret a ser sotmès pel domini d’ algú altre.
Els espanyols i portuguesos van tenir poca pietat i només van mirar cap als beneficis que obtindrien ells si feien fora a latribu, i no pas el mal que podien perjudicar als indis.
Així doncs ho qualifico com a una colonització injusta perquè no van respectar la seva cultura i les seves creences.
3. A partir del que heu vist, què penseu del respecte a les cultures autòctones? I en aquest mateix context, com qualifiqueu la tasca dels jesuïtes i, en general, de l'Església catòlica en aquelles terres?
Pel què fa lescultures autòctones és evident que no van ser gens respectades, ja que no només es van imposar les cultures dels colonitzadors, sinó que també es van abolir les dels colonitzats.
Pel què fa l’actuació dels jesuïtes en la pel·lícula, cal dir que és admirable l’actuació del Pare Gabriel i de la resta de jesuïtes. El pare Gabriel és capaç de defensar a la tribu fins el punt de donar la vida per ells.També cal destacar la figura de Rodrigo Mendoza. En el seu passat era mercenari, però és perdonat pels indis, i ell,crec que es perdona a ell mateix donant la vida per la seva llibertat.
4. A què és degut l'interès de la Jerarquia perquè els jesuïtes renunciïn a evangelitzar i defensar els guaranís? Quina crítica fa el film a l'Església jeràrquica?
La companyia de Jesús va començar a existir als. XVI. Van decidir de ser un exèrcit sense armes. Allà on hi anava un colonitzador, hi anaven els jesuïtes a proclamar l’evangeli, i això va fer que tinguessin molt poder, ja que es dedicaven a fer coses bones i tenien més poder que els exèrcits. Això va crear enveja contra la companyia de Jesús.
Si l’Església seguia defensant als jesuïtes, els exèrcits els perseguien allà on anaven.
L’esglésiajeràrquica havia de defensar i ajudar als més pobres, no anar a matar a ningú com es veu a la pel·lícula. Fent això es van posar al nivell dels enemics. Tot això és el que fa el pare Gabriel, defensar-se sense armes, nomès el que tenia a sobre, que era una hòstia.
5. Explicació, anàlisi i valoració aprofundida de la manera de ser i de pensar d'aquests tres personatges: Gabriel, Rodrigo iAltamirano.
GABRIEL és un home de bona voluntat, valent, serè, savi i de molta bondat. Sempre posa en pràctica les ensenyances de Jesús. Al pare Gabriel se li encomana la tasca d’ajudar a Rodrigo, encara que ell només fa que descarregar la seva ràbia amb tot i tothom, però ell l’ajuda.
És un personatge d’admirar ja que dona la seva vida per defensar la terra de la tribu d’indis.
RODRIGO és unhome valent, encara que s’amaga darrere una arma perquè és l’únic que, en un principi, coneix. És un mercenari, es dedica a la caça i a la venta d’esclaus. És seriós, conscient i intel·ligent, però també fred.
Mata al seu germà per gelós i el seu remordiment el fa aïllar del món. Quan Gabriel va a ajudar-lo ell es mostra amb una actitud d’auto culpa, i per això arrossega permanentment objectes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mision
  • Mision
  • la mision
  • mision
  • Misiones
  • mision
  • LA MISION
  • MISIÓN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS