LA OLA

Páginas: 8 (1786 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2013






LA OLA












Índex

1. Síntesi de la pel·lícula

2. Rols dels personatges

3. On m’hagués posicionat jo?

4. Què hagués fet en el seu lloc?

5. Signes i símbols que trobem en la pel·lícula

6. Importància del líder en un grup

7. Reflexió personal










1. Síntesi de la pel·lícula

La pel·lícula transcorre durant una setmana deprojectes en una escola d'Alemanya. El professor Wenger ha d’explicar als seus alumnes en què consisteix l’autocràcia. El primer dia planteja a la classe la possibilitat de tornar a establir un règim com el que va haver-hi anys enrere i tots es posen a riure pensant que era impossible, de manera que el professor decideix fer un experiment i posar en pràctica un règim autocràtic durant la setmana deprojectes. El líder del moviment és el propi professor i els primers dies imposa unes normes que han de complir tota la classe. Davant aquesta imposició alguns alumnes es neguen a seguir les ordres i queden exclosos del projecte. A mesura que passen els dies es fonamenta l’esperit de grup, un sentiment de comunitat, uns ideals comuns i disciplina. Els seguidors estableixen un uniforme ( camisesblanques) i una salutació exclusiva. També dissenyen un símbol per representar el moviment i li fan difusió per la ciutat pintant graffitis. Poc a poc l’experiment es converteix en un moviment real on participen alumnes de tota l’escola. Els que tenen opinió pròpia, no porten camisa blanca o no fan la salutació són exclosos automàticament del grup. L’experiment es descontrola arribant a extremscom la violència, la falta de tolerància i l’agressivitat. Quan el professor se n’adona i vol acabar amb la Ola es produeix el suïcidi d’un dels alumnes que es sentia més lligat al grup.

2. Rols dels personatges
Wenger: és el professor que inicia l’experiment. Es mostra satisfet i il·lusionat davant de l’èxit i l’ interès que mostren els alumnes. Està content i entusiasmat per l’èxit ja quemai havia vist als seus alumnes tant implicats en un projecte. S’involucra tant en ell que no s’adona que s’està descontrolant fins al punt d’utilitzar la violència per ser respectats. Al final quan veu el que està passant i intenta aturar-ho acaba amb la mort d’un alumne.

Tim: és un noi marginat, es burlen d’ell i no forma part de cap grup d’amics. A més la seva família no el recolza,demanera que es sent molt sol. Quan comença el projecte experimenta per primer cop la sensació de formar part d’un grup. Es sent acceptat i respectat pel seus companys. S’implica molt en el moviment i segueix al líder cegament. Al final quan el professor vol acabar amb l’experiment es nega a acceptar-ho i es suïcida.

Marko: és el novio de la Karo. No ha tingut mai família i ella és la que li ha fetcostat en tot moment. Quan es planteja el projecte decideix formar-hi part perquè es sent part d’un grup on tothom es igual. Segueix les ordres del líder sense imposar-se. No entén per què la Karo no vol formar part del grup i l’ignora quan ella li vol fer veure que significa realment la Ola. En una discussió entre els dos acaba pegant a la Karo. A partir d’aquí se n’adona del que està passant,espenedeix i intenta parar l’experiment.

Karo: Destaca sobre els seus companys per la seva intel·ligència. Al principi sembla que vol formar part de l’experiment però es deixa influenciar per un comentari de la seva mare i decideix no portar la camisa blanca de manera que queda exclosa del grup. Es mostra segura i intenta aturar la Ola perquè se n’adona que s’està descontrolant. Els seuscompanys la marginen i no respecten la seva opinió.

Lisa: Abans de l’experiment és la millor amiga de la Karo. Té un sentiment d’inferioritat respecte la Karo perquè és una noia brillant en els estudis, té al Marko de parella i es de bona família. No compren per què la Karo no vol formar part de la Ola i es distància d’ella, la margina com els altres companys. Quan s’adona del que estava passant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS