La Ola

Páginas: 9 (2090 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2012
1. Resum.

La pel•lícula es centra en un institut, durant la setmana de projectes. Tot comença amb un conflicte quan al professor Rainer Wenger ha de triar el tema de l’autocràcia, ja que el tema que ell volia treballar durant la setmana de projectes era l’anarquia però l¡ha triat un altre professor.
Al mateix temps hi ha dos conflictes més: en el grup de teatre hi ha problemes degut a queFerdi no s’ajusta el apper i se l’inventa i la Karo mostra una mica de desinterès arribant tard, i l’altre conflicte és amb els jugadors de waterpolo que estan perdent tots els partits.

El primer dia, dilluns, el professor Wenger presenta a la classe el tema a tractar, l’autocràcia. Els alumnes estan farts de tractar aquest tema ja que al tractar-se d’Alemanya és un tema que se’ls fa estudiardes de petits. Els alumnes entre d’altres coses diuen que ja han comprès que els nazis són dolents i que això no tornarà a passar.
El professor Wenger al escoltar això decideix dur a terme un experiments. En primer lloc hauran de triar un líder, els alumnes troben lògic que ho sigui el professor. El professor els diu que a partir d’aquell moment l’hauran de tractar de “Senyor Wenger” i s’haurande posar de peu cada cop que vulguin parlar, sempre argumentant-los amb un perquè. Aquest és el començament d’una disciplina i un ordre que aniran prenen força durant la setmana. Un dels alumnes el Kevin rebutja aquesta disciplina i és expulsat de classe.

Segon dia, dimarts. Al arribar al professor a classe tots els alumnes el saluden dient “Bon dia senyor Wenger”. El professor quesa perplexdavant de tant ordre, ja que estava acostumat a arribar a una classe caòtica.
Decideix seguir amb el projecte i els ven la seva idea que per cohesionar grup i millorar seurà un estudiant que tregui males notes al costat d’un que en tregui de bones. Tot seguit la classe suggereix uniformar-se tots iguals. Després de un llarg debat és decideix anar amb camisa blanca.

Tercer dia, dimecres. LaKaro arriba a l’escola sense la camisa blanca i no passa gens desapercebuda ja que tots els altres alumnes la porten. Això fa que passi de ser una alumne força dominant a que no s ela tingui gaire en compte. El professor Rainer suggereix posar-li un nom al moviment. Entre moltes propostes els alumnes trien “la Ola”. I també encarrega a un dels alumnes que faci un logotip per la Ola.
Elmoviment de la ola surt fora de les classes i ja influencia al grup de teatre i l’equip de waterpolo.
Sinan dissenya el logotip i el Tim crea una pàgina web sobre la Ola. Aquella mateixa nit alguns estudiants s’agrupen i es dediquen a enganxar adhesius amb el logotip de la Ola i a fer pintades.

Quart dia, dijous. Trien una salutació per simbolitzar el moviment. La Karo al veure que la situació esdesocntrola va a parlar amb el professor i li dona el seu punt de vista, aquest la ignora.
El professor comença a tenir conflictes a casa amb la seva parella i amb els altres professors.

Cinquè dia, divendres. La Karo durant la nit reparteix pamflets en contra de la ola. La classe es rebel•la, tots sospiten d’ella.
Es juga un partit molt important de waterpolo. Acaba sent un desocntroldegut a una baralla a l’aigua i a que la Karo i una companya reparteixen pamflets com a la nit.
Marco culpa a la Karo de que s’hagi suspès el partit i en un atac de ràbia la pega. Marco li demana perdo i acudeix a casa del professor per explicar-li que se li ha anat de les mans. El professor decideix citar-los a tots el dissabte a l’escola.

Sisè dia, dissabte. El professor els explica que hande dissoldre la Ola que ha arribat massa lluny que allò que creien no possible ha acabat passant. Davant d’aquest fet Tim es torna boig i treu una pistola. Per ell la Ola significa tot. Acaba disparant a un company i tot seguit es treu la vida.
El professor es detingut, i tots els alumnes ploren desconsoladament en veure tot el que ha passat.

2. Descripció dels personatges principals....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS