La Petita

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
LIPOSOMES
Què són els liposomes?
Un liposoma és una vesícula esfèrica amb una bicapa lipídica composta per fosfolípids i colesterol. Els liposomes poden estar compostos per fosfolípids derivats enla natura amb cadenes de lípids barrejats o de components tensioactius. Els liposomes contenen un nucli de solució aquosa, els lípids esfèrics que contenen material no aquós es denominen micel·les.Com és formen?
Els fosfolípids naturals s'obtenen de la soja, i en una solució aquosa formen l'estructura esfèrica coneguda com liposoma. Durant aquest procés les cues lipòfiles dels fosfolípidsentren en contacte entre elles formant una membrana de doble capa que és hidròfila en les seves parts exteriors i lipòfila en el seu interior. Per tant, l'interior i l'exterior d'un liposoma éshidrosoluble i l'interior de la membrana del liposoma és liposoluble. Els liposomes contenen un nucli de solució aquosa, els lípids esfèrics que contenen material no aquós es denominen micel·les.Quines aplicacions tenen?
S’utilitzen com a transportadors de diverses substàncies entre l’exterior i l’interior de la cèl·lula. Algunes d’aquestes substàncies són medicaments o cosmètics, també podenser utilitzats en la biotecnologia, en algun cas teràpia genètica, per introduir gens d’un organisme en un altre diferent, també són utilitzats per tractar el càncer i altres malalties.
Aquestafunció és possible gràcies a les seves propietats químiques. Un liposoma recull una regió en una solució aquosa dins d’una membrana hidrofòbica, els soluts hidròfils dissolts no poden passar immediatamenta través dels lípids. A més els productes químics hidrofòbics es poden dissoldre en la membrana. Així doncs, un liposoma es capaç de transportar i transmetre tant molècules hidrofòbiques commolècules hidròfiles. Per tal de transmetre les substàncies als diferents destins, la bicapa lipídica es pot fusionar amb unes altres bicapes com la membrana cel·lular, transferint així el contingut de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El petit infant
  • Yramsy Petit
  • Petit princep
  • Manuel petit
  • El petit príncep
  • Comentario Petit
  • Le petit prince
  • Le Petit Mormage

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS