La Piramide Alimentaria

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 23 de abril de 2015
La Piràmide Alimentària

1.- Fes un dibuix sobre la piràmide alimentària amb la seva distribució dels grups d’aliments d’acord amb els nutrients principals que els componen i les quantitats oracions de cadascún d’ells.

2.- Explica el procés de la digestió
Durant la digestió els aliments es transformen en substàncies nutritives simples. Aquesta transformació és de dos tipus: mecànica, que és laproduïda pel moviment i trituració dels aliments, i la química, que és la produïda pels sucs digestius. Les fases de la digestió són les següents:
Primer els aliments es masteguen a la boca i esbarregen amb la saliva.  La saliva comença el procés de descomposició dels aliments en substàncies nutritives simples.
Després, a l'estómac, l'aliment es barreja amb els sucs gàstrics i es converteix enuna massa líquida. L'estómac remou l'aliment durant prop d'una hora.
A continuació, a l'intestí prim, l'aliment es barreja amb la bilis, el suc pancreàtic i els sucs intestinals. L'aliment quedatransformat en substàncies nutritives simples, que passen a la sang a través de les parets de l'intestí. Les substàncies que no s'assimilen passen a l'intestí gros.
Finalment, a l'intestí gros, elsaliments no assimilats són conduïts cap a l'anus, on s'expulsen a l'exterior. A l'intestí gros s'absorbeix l'aigua dels aliments.

3.- Explica per què és tan saludable l’oli d’oliva
L’oli d’oliva és unelement molt important per tal de tenir una dieta equilibrada, sobretot dins de la dieta Mediterrània, ja que es tracta d’un greix molt bo tant per cuinar com per amanir els nostres àpats.
L'oli d’olivaverge extra té la mateixa proporció de calories que qualsevol altre greix animal o vegetal i ens fa acumular calories com tots els altres greixos, però, la diferència és que l'oli d'oliva verge extra,al ser l’oli més pur i al estar format en gran part per àcid oleric, greix monoinsaturat, i, en menor part per àcids poliinsaturats i saturats juntament amb antioxidants com la vitamina E, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • piramide alimentaria
  • Pirámides Alimentarias
  • La Piramide alimentaria
  • Piramide alimentaria
  • pirámide alimentaria
  • la piramide alimentaria
  • piramide alimentaria
  • Piramide Alimentaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS