La Pluja Àcida

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
EDUARD GARRIDO ZAURÍN
SAÚL ROIG PEREGRINA
3BBIOLOGIA I GEOLOGIA


* Què és la pluja àcida?
La pluja àcida són un tipus de precipitacions d'aigua (en forma de rosada, plugim, pluja,calamarsa, neu, boira o boirina) amb productes químics agressius per al medi ambient, i que poden produir veritables desastres mediambientals. Aquests productes químics que produeixen la pluja àcida sóncausats per la contaminació atmosfèrica i poden viatjar per l'aire a distàncies molt llunyanes.

* Història de la pluja àcida
La primera vegada que es planteja aquest inconvenient en un fòrumecològic va ser l'any 1972 durant la Conferència de les Nacions Unides realitzada a Estocolm. L'objectiu d'aquesta reunió era plantejar els problemes sobre el medi ambient. El govern de Suècia vapresentar un ampli informe en relació a la contaminació de l'aire des de països remots (per mitjà dels vents provinents de l'est, s’arrossegaven altes concentracions de sofre generant la precipitació ambaquest component amb les pluges). L'origen dels compostos oxidats de sofre eren les plantes tèrmiques ubicades a Gran Bretanya. Van manifestar, a més, que aquesta contaminació danyava els ecosistemesnòrdics generant la contaminació dels llacs i l'aigua a través de les pluges àcides o nevades amb alts continguts d'àcid sulfúric.

* Com es produeix la pluja àcida?
La pluja àcida ésproduïda, sobretot, per dos elements químics, diòxid de sofre i l'òxid de nitrogen, que es generen majoritàriament pels gasos emesos a l'aire pels cotxes que usen derivats del petroli, les fàbriques icentrals elèctriques.
Quan aquests es barregen amb el vapor d'aigua que formen els núvols acaben convertint-se en bombes tòxiques que viatgen pels nostres cels. Poden caure en forma de pluja àcida a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La pluja àcida
  • pluja acida
  • La Pluja Àcida
  • Pluja àcida
  • Efecte De La Pluja Àcida Sobre Diferents Materials
  • Creació de la pluja àcida
  • la pluja àcida i l'efecte hivernacle
  • Acides De Acidos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS