LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL (germinal)

Páginas: 28 (6865 palabras) Publicado: 15 de junio de 2013



REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

ÍNDEX
Introducció............................................................................................................................. 3
1. Aparició de la revolució industrial. Procés d’industrialització.......................................... 5

2. Causes de la revolucióindustrial..................................................................................... 8
2.1. Innovacions tecnològiques
2.2. Abundant mà d’obra barata i sense drets
2.3. Existència de capital per invertir-lo en les noves industries
2.4. Existència d’un mercat on vendre la producció

3. Situació de la burgesia i de la classe obrera durant la Revolució Industrial Movimentobrer.............................................................................................................................. 10

4. Marxisme i Anarquisme................................................................................................. 14
4.1. Marxisme
4.2. Anarquisme
4.3. Coincidències entre marxisme i anarquisme
4.4. Diferencies entre marxisme i anarquisme

5. Expansió de la revolucióindustrial................................................................................ 19

6. Conseqüències de la revolució industrial...................................................................... 20
6.1. Canvi del model econòmic
6.2. Canvi del model social

7. L’impacte de la comuna de París.................................................................................. 22













Introducció
S’entén per RevolucióIndustrial el conjunt de canvis i transformacions que van provocar un gran creixement i desenvolupament de l’economia (comerç, transports, agricultura, finances,....) des de mitjans del segle XVIII fins a la primera guerra mundial a l’any 1.914.
Els historiadors hi distingeixen dues etapes: Primera Revolució Industrial (fins a 1.850-1.870) i Segona Revolució Industrial o Gran Capitalisme, que arriba finsa la Primera Guerra Mundial (1914).
La Revolució Industrial va generar el creixement econòmic més espectacular de la història de la humanitat i la va canviar radicalment, però els beneficis que va comportar es van repartir d’una manera molt desigual entre els grups socials. La burgesia, propietària de capital i dels medis de de producció, es va enriquir aprofitant-se del treball dels obrers,l’única riquesa del quals era la seva capacitat de treballar.
El principal problema dels obrers a la primera meitat del segle del segle XIX era que no hi havia cap tipus de legislació laboral que obligués els empresaris a tractar els treballador d’una manera justa i a respectar els seus drets.
Els empresaris per tenir molts beneficis, pagaven uns salaris molt baixos que només permetien la subsidènciadels obrers. Per altra banda, les jornades laborals eren molt llargues i no hi havia cap dia festiu pagat ni cap protecció davant de posar-se malalts.
Aquesta situació laboral era especialment precària en el cas de les dones i nens. Les dones, cobraven uns salaris molt baixos que podien arribar a ser la meitat dels que tenien els homes. Els nens entraven a la fàbrica de molt petits,majoritàriament als sis anys, i feien feines arriscades entre les màquines a canvi de salaris mínims.
Per altra banda, les condicions de vida també eren molt dures. A les ciutats industrials es van construir barris obrers sense les mínimes condicions d’higiene, amb habitatges petits, mal habilitats i on hi vivia més gent de la que hi cabia, sovint més d’una família.
Aquesta situació es pot veure reflectida ala pel·lícula “Germinal”, estrenada al 1993, del director Claude Berri, amb una duració de 158 minuts, i els actors Gérard Depardieu, Renaud, Miou-Miou, Jean Carmet, Jean-Roger Milor, Judith Henry, Laurent Terzieff, Jean-Pierre Bisson, Bernard Fresson, Jacques Dacqmine i Anny Duperey.
És una pel·lícula dramàtica i històrica, que comença amb l’arribada d’un home a un poble miner en busca de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS