La Sexualidad

Páginas: 15 (3605 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
1. CULTURA DE LA SEXUALITAT.
LOS GOBIERNOS I LOS DERECHOS HUMANOS.

Aquest article escrit per Shere Hite tracta sobre la desigualtat entre dones i homes , ella parla sobre el poc interès que els governs posen a l’hora de ajudar a les dones i acabar amb la situació en la que s’està vivint.
Ella defensa que han de ser més valorades per la societat, ja que en la majoria de països els drets deles dones no existeixen i elles l’únic que han de fer és obeir a l’home.
Tot això és justificat com una cultura d’aquells països en els que segueixen una religió i la dona es considera inferior a l’home i segons els governs això no es pot canviar.
Els documents del governs mai fan referència als drets de les dones; no es parla sobre l’explotació de la dona a la casa i altre llocs.

Aquesta dona,sembla que vol fer veure que, per exemple a l’Afganistan, no és tan diferent a con anaven aquí las dones i que no fa tant que a canviat, així que no es pot qualificar aquest comportament amb la cultura ja que a l’occident no hi havia la mateixa cultura que a l’Afganistan, és simplement una injustícia que ha de canviar.

Jo he escollit aquest article perquè hem sembla que és una situació quesempre s’ha viscut i que encara que a millorat en algunes coses, queda molt per fer.
Estic d’acord amb el que l’autora de l’article diu, aquesta situació ha de canviar i els primers que han d’actuar són els governs.
Com he dit, hi ha coses que han canviat però encara avui en dia en l’occident s’educa als nens amb la idea que ells són el que han de manar i la dona fer-se càrrec de la casa i delsfills (i ara, a més, treballar).
És veritat que ara la dona treballa fora casa i a vegades no és la única que s’ocupa dels nens ( en la minoria de casos), però encara avui es veuen males actuacions davant d’una dona que ha estat treballant i no ha pogut fer les coses de la casa, en canvi, a l’home ,que també treballa, no se li dona cap responsabilitat i sempre es diu la típica frase
“això son cosesde dones”.
Però el que més preocupa és que aquesta conducta no la tenen només els homes sinó també algunes dones (sobretot les dones grans), és un pensament que crec, mai canviarà perquè las pròximes generacions pensen igual.

Ara se sent molt dir que las noves generacions faran que aquesta situació canviï, però això no passarà perquè hi ha encara, molts pocs joves que pensin diferent.
Ésveritat que ha hagut un canvi en la desigualtat i que la dona ja treballa i en la majoria de casos en el que vol ( dic en majoria perquè, que passa quan veiem a una dona portant un camió?).

Jo ja començo a plantejar-me si, aquest canvi és un bé per a la dona o per el govern?, ja que l’home treballa fora de casa i la majoria d’ells no tenen res més i la dona cada vegada té més feina dins i foracasa; AIXÒ NO ÉS IGUALTAT DE SEXE.

Però deixant de banda el món occidental, en el qual han hagut molts canvis a diferencia d’altres països.
En altres països (ex/l’Afganistan) la situació és molt crítica ja que la dona no té cap dret i només a d’obeir a l’home i cuidar els fills.
Això no és pot amagar dient que és la seva cultura, no és justificable, a més, fa uns anys (i no tants), a l’occidentestàvem igual i la cultura és diferent.

Hi ha molta gent que diu que les dones allà estan bé amb la seva situació i que no volen canviar, però no es té en compte que aquelles dones no coneixen res més del que tenen i no saben que hi ha al seu voltant.
Els governs són els que han de estudiar aquestes situacions i el seu deure és anar a millor per a tota la societat i si es pot canviar-ho.2. GÈNERE I SEXUALITAT.
MUJER I PUBLICIDAD. El país, 19/octubre del 2003.

Aquest article escrit per Malén Aznàrez parla sobre el maltractament de la dona, fa referència a aquest tema a partir d’un anunci de publicitat d’una cadena de TV.
En aquest anunci es pot veure a una dona, a la qual han matat, i està en roba interior i al costat un fotògraf mirant-la sense...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sexualidad
  • Sexualidad
  • Sexualidad
  • La sexualidad
  • Sexualidad
  • Sexualidad
  • sexualidad
  • Sexualidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS