Las Energias Alternativas

Páginas: 18 (4361 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
Les energies alternatives

Les energies alternatives són energies renovables i són aquelles fonts d’energia que es renoven de muñera continuada en contraposicó als combustibles fòssils, dels quals existeixen recursos limilats.
Les energies renovables teñen el seu origen en el Sol.

El creixent interés per les energies alternatives ve deierminat per dos factors presents en els PlansEnergètics Nacionals (PEN) de la majoria de països desenvolupats:
1. Disminuir la gran dependencia deis combustibles fossils en la producció d'energia primaria.
2. Reduir els impactes sobre i;l medi natural que comporta la producció d'energia grirnaria.

Les energies renovables i els beneficis de la seva utilització:

* Reducció de les emissions de CO2 per càpita.
* Aprofitament derecursos autòctons.
* Suport a una industria d'alta tecnología, amb un potencial de creixement alt i una gran capacitat d'exportació. Aixó implicará la creació de llocs de treball i de nous pols d'activítat económica.
* Protecció de l'entorn natural.
* Beneficis socials derivats de l'electrificació de nuclis aïllats i de la disponibilitat de noves fonts d'energia en el medi rural.* Suport a centres de recerca, laboratoris d'investigació i centres universitaris, amb els beneficis derivats.
* Afvorir el reequilibri territorial.

Central solars

Des de fa milions d'anys el Sol produeix llum i calor que són la principal font d'energía de la Terra.
En la seva massa, formada fonamentalment per heli, hidrogen i carboni continuament s'estan produint reaccionsnuclears de fusíó que proporcionen una gran quantitat d'energia.
Aquesta enorme quantitat d'energia produTda en el nucli del Sol es transmet a l'ei en forma de radiado. D'aquesta radiació el 40% correspon a la radiació visible, el 57% a la radiació infraroja i el 3% a la radiació ultraviolada.
Per tant, la major part de les fonts d'energia renovables i no renovables provent la radiado solar. Endefinitiva, tots els éssers vius que habitem la Terra, rebem em del Sol, direciament o indirectament.
L'energia solar arriba a la superficie de la Terra directament (radiació directa) o després de retlectir-se amb la pols i el vapor d'aigua que conté I'atmosfera (radi difusa).

Avantatges:
La radtació solar es una font d’energía neta, gratuïta, inesgotable disponible tots els dies de l’any ambles limitacions que imposen les estacions de l'any, l'hora del dia, les condicions atmosfériques del moment i la situació geográfica.

Inconvenients:
• La radiació arriba de manera dispersa i inconstant a la superfície terrestre.
• S'ha de transformar, en el moment que arriba, en energia tèrmica o elèctrica ja que no es disposa de cap sistema d'emmagatzematge eficaç.
• Per utilitzar-la a granescala són necessaris sistemes de captació de gran superficie, en tenir baixa densitat energètica.
• Es necessária una inversió inicial elevada atès que els sistemes de captació encara són relativamenl cars.

Sistemes daprofitament

En l'actualitat es disposa de dos sistemes d'aprofitament de l'energia solar: la vía térmica, que consisteix en la transformació de la radiació solar en energíatèrmica; i la conversió fotovoltaica, en què la radiació es transforma directament en energía eléctrica.

La utilització térmica del Sol es pot realitzar mitjancant sistemes actius, (centrals termosolars). També es possible l’aprofitament passiu de la radiació solar amb la
construcció de cases.
Els sistemes actius poden ser de baixa, mitjana i alta temperatura. Els de baixa temperatura mesutilitzats són els captadors plans (col·lectors).
Els sistemes de mitja i alta temperatura es poden utililzar per a l'obtenció indirecta d'energía eléctrica, en les anomenades centrals termosolars.

Una aplicació molt important dels sistemes d'alta temperatura es el forn solar, per la seva aplicació en el camp de la investigació dels materials d'alta tecnología.

Centrals termosolars

La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energias Alternas
  • ENERGIA ALTERNATIVA
  • Energías Alternativas
  • Energias Alternativas
  • Energias alternativas
  • Energias alternas
  • Energia alternativas
  • Energia alterna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS