Las partidas

Páginas: 3 (537 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
LAS PARTIDAS: PRÒLEG. LA PRINCIPAL FONT DEL DRET CASTELLÀ
IDENTIFICACIO
Les 7 partides és un cos normatiu redactat a Castella, durant el regnat d'Alfons X (1252-1284), amb l'objectiu d'aconseguiruna certa uniformitat jurídica del Regne. El seu nom original era Llibre de les Lleis, i cap al segle XIV va rebre la seva actual denominacio, per les seccions en que es troba dividida.
Aquest codirepresenta el monument juridic de major amplitud i trascendencia de tota la historia jurídica de castella. Al mateix temps son el fonament de 7 segles de treballs en que s'atresoren riquissimes fontsque sino s'haguessin perdut per sempre.
El codi de les 7 partides constitueix el centre de l'activitat legislativa d'Alfons X. Amb elles posa l'afany d'aconseguir la unitat legislatica dels seusregnes acabant amb l'existència d'innombrables furs municipals. Va seguir la mateixa política del seru pare – aplanar el cami amb el Fur Reial i despres que hi hagues un substrat comu, dictar un text decarácter general per tot el Regne. Amb elles el rei s'oblida d'unificar el Dret a través del dret local i en el seu lloc establir un dret territorial sense distincio de llocs i territoris.
Aquesta obraes considera un dels llegats mes importants de castella a la historia del dret, en ser el cos juridic de mes amplia i llarga vigencia en Iberoamerica. Tracta de temes filosofics, morals i teologics,encara que el propi text confirma el carácter legislatiu de l'obra, en assenyalar en el pròleg que es va dictar en vista de la confusio i abundància normativa i nomes perque per elles es jutgés.
Esun ordenament juridic general i complert ( ho abarca tots, i es per a tots) en aquest sentit s'han de posar en relleu dos detalls, les llacunes son omplertes pel rei i la interpretacio també està fetapel rei. No hi havia prous manuscrits per a cada un dels jutges, per tant va fer una promulgacio general, i van ser vigents des del 1255 al 1265.
Alfons X el Savi va ser reu de Castella, i fill de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Partes de la misa
  • Parto
  • Antes De Partir
  • PARTIDOS
  • AL PARTIR
  • partes
  • parto
  • EL PARTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS