Las sondas espaciales

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014
Les sondes espacials



Les sondes espacials són instruments no tripulats que s’envien a l’espai per recopilar informació dels diferents planetes, astres, asteroides, satèl·lits del SistemaSolar.

La informació que recopilen, com ara imatges (que ara són en color gràcies als avenços tecnològics), vídeos i sofisticats radars; aquestes dades s’envia als científics de la Terra per a que laestudiïn.

Aquestes sondes van dirigides des de la terra, a vegades orbiten al voltant dels cossos que estudien.

La història de les sondes comença l’any 1959 quan la sonda russa Lunik 2 va serenviada a la lluna, tres anys més tard la Ranger 4 va ser la primera sonda estatunidenca en arribar a la lluna.

La primera sonda interplanetària va ser la Mariner 2, de EE.UU, que va sobrevolarVenus en 1962. La sonda Russa Venera 7 ho va fer el 1970. També Mart, Júpiter, Saturn, Mercuri, Urà y Neptú han sigut també han sigut sobrevolades per sondes espacials . Les agencies del Japó, Austràlia,Xina i l’agencia espacial Europea (ESA), també investiguen amb sondes.

Funcionen a partir de combustible format per hidrogen i oxigen o a partir de les ones gravitacionals (com fa la Voyager desde 1977).

EXEMPLES

Cassini-Huygens  Una missió de la NASA, de la Agencia espacial europea (ESA) i de l’Agencia espacial italiana (ASI), la fi principal es explorar Saturn i els seussatèl·lits, en particular Titan.

New Horizonte  New Horizonte és la primera sonda que té com a principal objectiu l'estudi i el sobrevol de Plutó. A causa del seu allunyament, Plutó és un destí de risc, ésper això que els projectes d'estudi d'aquest planeta nan han estat anul·lats uns darrere altre.

Voyager 1  Llençat el 5 de setembre de 1977. Fou la primera sonda en proporcionar imatgesdetallades de les llunes de Júpiter y Saturn, es troba als límits del Sistema Solar i es en l’actualitat l’objecte fet per l’ home més allunyat de la Terra, viatjant a una velocitat relativa de la Terra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sondas espaciales
  • Voyager 2 Sonda Espacial
  • Proyecto Rosetta (sonda espacial).
  • Sonda Espacial
  • Sondas espaciales
  • las sondas espaciales
  • Rusia lanza sonda espacial a luna de marte
  • Monogracia Sondas Espaciales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS