Las tacticas del esport

Páginas: 6 (1310 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2012
LA TÀCTICA I ELS ESPORTS D’EQUIP


Optativa
1er Trimestre

1.Principis de l’atac i la defensa: Citar-los i donar una breu explicació

El atac es la posició o el moviment que fan els jugadors de qualsevol joc o esport per a aconseguir un gol, una cistella, punts, assaig, etc.
L’atac pot ser un davanter, també conegut com pivot, punter, punta, artiller i killer de l'àrea.
La defensa esun conjunt de jugadors que intenten defensar una porteria o que intenten que no entrin en un lloc determinat.
2.Tria 4 esports d’equip i elaborar una fixa
Futbol
* Regles basiques:

El futbol està organitzat per 17 lleis o regles, les quals s'utilitzen universalment.

 1. CATEGORIES:
-          Pre-Infantil, Infantil, Cadet i Juvenil (Masculí, Femení o Mixt)
-          A les categoriesfemenines (cadet i juvenil) existeix la possibilitat d’escollir entre Futbol 7 o  Futbol 11.

 2. TERRENY DE JOC:
- Llargada: de 90 a 120 metres
- Amplada: de 45 a 90 metres.

3. PILOTA: Serà esfèrica de cuir o d’un altre material adequat. Tindrà un diàmetre no superior a 70 cm i no inferior a 68 cm. El seu pes serà d’entre 410 i 450 grams.

4. DURADA DELS PARTITS:
-          Pre-Infantili Infantil:                 2 parts de 35 minuts i un descans de 10 minuts.
-          Cadet Masculí i Femení:         2 parts de 40 minuts i un descans de 10 minuts.
-          Juvenil Masculí i Femení :         2 parts de 45 minuts i un descans de 10 minuts.

5. NÚMERO DE JUGADORS: Es podran inscriure a l’acta un mínim de 7 i un màxim de 18 jugadors.
Per poder iniciar un partit si haurand’haver com a mínim 7 jugadors, podent-se incorporar posteriorment la resta abans del començament de la 2ª part.
Quan durant un partit, un dels equips, per les circumstancies que siguin, incloses expulsions, lesions, etc., es quedi amb menys de 7 jugadors en el terreny de joc, el Tutor de Joc, donarà per acabat el partit. El T.J. farà arribar un informe al Comitè de Competició, explicant els motiusde la suspensió i no posarà a l’acta el resultat. Només farà constar a l’apartat d’observacions: “SEGUEIX ANNEX”.
Si es tracta de les categories Cadet i Juvenil Femení, les normes són les especifiques del Futbol 7.
* Explicar com es duien el jugadors en relació a la pocisió que ocupen dins del camp

Porter
El porter, també conegut com arquer, és el jugador que té com a objectiu principalevitar que la pilota entri a la seva porteria durant el joc, acte que es coneix com gol. El porter és l'únic jugador que pot tocar la pilota amb les seves mans durant el joc actiu, encara que només dins de la seva pròpia àrea. Cada equip ha de presentar un únic porter en la seva alineació. En cas que el jugador hagi d'abandonar el terreny de joc per qualsevol motiu, haurà de ser substituït per unaltre futbolista.

Defensa
El defensa, també conegut com a defensor, és el jugador situat una línia davant del porter i una per darrere dels migcampistes, el principal objectiu és aturar els atacs de l'equip rival. Generalment aquesta línia de jugadors es troba en forma arquejada, quedant alguns defenses ubicats més a prop del porter que els altres..

Centrecampista
El centrecampista, tambéconegut com a migcampista, és el jugador situat a la zona del centre del terreny, una línia per davant dels defenses i una per darrere dels davanters, amb l'objectiu de coordinar el joc entre les altres línies i assistir a les mateixes en cas de ser necessari. Igual que la línia de defenses, els jugadors ubicats en una línia mitjana reben noms d'acord al lloc del terreny on juguin: centre, esquerrao dreta.

Davanter
El davanter, també conegut com atacant, punter, punta, artiller, killer de l'àrea o ariet. És el jugador situat més endavant que els seus companys, una línia per davant dels migcampistes, el principal objectiu del qual és el de marcar gols. La seva funció se sol limitar a atacar, deixant de banda l'acte de defensar, el que no vol dir que en qualsevol situació de perill,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esport
  • la tactica
  • Esport Adaptat
  • TACTICA
  • tactica
  • Tacticas
  • TACTICA
  • tACTICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS