Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 14 (3437 palabras) Publicado: 1 de septiembre de 2013
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS
RESUM
− 1a PART.
− 2a PART.
PERSONATGES.

1a PART
Laura (orfe – pare pintor) és una jove de Barcelona sense pares, que es casa amb Tomàs, l´hereu dels Muntanyola i amb ell agafa el tren i se´n van a viure a Comarquinal, on ell es molt conegut.
Allí, tot el poble i la família (Angelina filla de l’oncle Llibori i Jaume el germà d’Angelina i la Beatriuneboda i la Ventura antiga serventa d’una cosina morta i pere fill petit) esperen l´arribada de Tomàs amb la seva dona. La Teresa, germana de Tomàs (germà gran mort) observa a la Laura amb deteniment i la tracta amb frealtat perquè ella serà l´ama de la casa i per a ella Laura es una estranya. Agafen el cotxe, condueix la jardinera.
En arribar, Laura escriu a la seua cosina Maria i li conta que tot vabé però l´únic que li fa mala impressió es la germana del seu marit i la boira humida del vespre.
Teresa de Cal calçot anà a casa del seu oncle Llibori Terra Negra (cap de la família – nas de rei) per contar−li amb tot detall l´arribada de la forastera. El pare d’en Tomás va morir quan ell tenia 15 anys. No paren de criticar a la pobre Laura. Portava camises de tots colós
Tot el poble rumorejasobre Laura, mentre que ella somia amb la seua nova situació. Recordava el moment en que coneix a Tomàs ja feia tres mesos, en un teatre, quan ella estava amb la tia Amèlia i que entre acte i acte li enviava regals.
Al dia següent el matrimoni, se´n van a passejar per Comarquinal (VIC) i ella vol anar cap al camp per no veure totes aquelles cases negres i en Tomàs li conta a la seua dona totsels rumors del poble i ella li diu que no vol saber res de la vida dels demés. Ell havia canviat des de que havien arribat amb totes les riqueses que tenien. Ella no es sentia bé ja que era pobre. Ella li retreu que volia veure els racons del poble i les masies que tenia. L’endemà anirien a dinar a casa l’oncle Llibori, al següent a casa l’oncle Joanet, cosí del pare i al següent a casa seva tots.Laura al dia següent al matí deia que aniria a missa però en Tomàs li diu que no vagi, que els mossens son uns galtes i li trauran els calers. Mentre passegen tot el poble els observa i els saluda per la plaça que passaven. Allà Al Continental hi havia l’oncle Narcís però que no s’hi feia des de que va falsificar l’acta del pare a les eleccions de regidors i no es van saludar. No es tenia querefiar de les Noies que eren unes cotilles. De camí es troben amb el doctor Jaume Grau, germà de la senyora de Torroella que fa carquinyols de comí i el mossèn Joan Serra (mossèn Ferro Vell), un capellà d’allí que li promet a la Barcelonina ensenyar−li tots els paratges i ella accepta; a tot això, Tomàs li diu a la seua dona que mai s´ajuntarà amb aquest capellà perquè és un lladre...etc.
Lauradesolada no vol saber res més de ningú i li diu que l’únic que l´importa son ells dos.
Al dia següent van anar a casa de l’oncle Llibori Terra Negra a dinar i va conèixer-lo a ell i a la seua família: a la Beatriu (l’avorrida) filla del germà ja mort del Llibori, a l´Angèlica , Ventura i a Jaume l´hereu de la casa. Això de Terra Negra li prové del pare de la Beatriu. El germà gran es va escapar aAmèrica amb diners. Ensenyen la casa a la forastera. La Laura li regala un collar a la Beatriu i comencen a menjar, i ha a parlar de missa, la Laura diu que hi va i tothom es queda ... i comencen a discutir. Parlen de subhastar béns i fan un debat. L’oncle no para de mirar per sota la taula i la Laura de baixar-se les faldilles. Arriba el doctor Grau a la casa. Es queden parla l’oncle, el doctor i laLaura de les seves maneres de viure. La Laura diu que te mal de cap i se’n va amb el Tomás.
També va anar a sopar a casa de de l´oncle Joanet i allí va saber del cas de la tia Madrona, germana de Joanet, una dona que no ha pogut aprendre a fer de senyora i que te un tumor però no vol que li treguin. Tornen a casa i la Laura en bon punt es canvia li fa una carta a la seva cosina Maria i li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS