Lenguas Mundiales

Páginas: 42 (10318 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
ABSTRACT (ESPAÑOL)
En este proyecto hemos aprendido que Cataluña no es el único país con problemas con uno más grande. Nuestros países problemáticos son Quebec en Canadá, Valonia en Bélgica, Escocia situado en el norte de Inglaterra y Nueva Caledonia en Francia pero situada en Australia. Hemos estudiado cada país con sus problemas con el país mayor y finalmente hemos sacado unas conclusiones.Estas eran que el lenguaje tiene poder. Todos los países que tienen un lenguaje diferente son temidos por un país mayor. Porque todos estos países no hablan el mismo idioma, y esto es bueno, porque aportan nueva cultura.
No hay una buena solución para cada país, porque los que se quieren independizar crearían más problemas. Los grandes países tendrían problemas económicos, y los pequeños también.Así que no hay una buena solución para este problema económico y de lenguaje.












ABSTRACT (ENGLISH)
In this project, we learnt that Catalonia is not the only country which has a problem with another one bigger. Our problematic countries were Quebec in Canada, Valonia in Belgium, New Caledonia in France but situated in Australia and the last one Scotland in the north ofEngland. We studied every country and their problems with the bigger and finally we had some conclusions. These ones were that the language has power. All the countries that have a different language are tamed by the bigger. Why? Because all the countries don’t speak the same language, and that is good because they bring us new culture.
There is not a good solution for every country because the onesthose want to be independent can’t really be. The big country would have lots of economic problems and the small one also. So there isn’t a good solution for this language and economical problem.













INTRODUCCIÓ
El nostre treball del crèdit de síntesi, ens ha tocat llengües i poder, que es tracta de pobles o països, en aquest cas països que volen la independència, i els hiestan intentant treure la seva pròpia llengua. Aquest tema està plantejat com el problema que està passant a Catalunya amb el tema de la llengua.
La majoria hem extret informació de la viquipèdia per buscar definicions. Però no només ens hem basat en ella. Hem buscat informació a altres pàgines web com per exemple diaris ja que alhora de buscar notícies polítiques i econòmiques eren més fiables.Cadascú a buscat un país en el que estigui passant això. Primer ens em fixa’t amb Quebec, a fet dos referèndums i ningun dels dos a sortit bé. Un altre a sigut Valònia, que vol aconseguir la independència ara que l’estat Belga està més fluix que mai. Un altre a sigut Nova Caledònia, que l’estat de França l’ha governat i només el volen per les riqueses de les mines de níquel, els hi ha tret elseu propi idioma. I per últim, ens hem fixa’t en Escòcia, que va tindre la independència fins al 1707, i ara la vol recuperar.










ESCÒCIA (GRAN BRETANYA)
Limita al nord i oest amb l'oceà Atlàntic; a l'est amb el mar del Nord, al sud amb Anglaterra i al sud-oest amb el Canal del Nord i el mar d'Irlanda. El territori escocès és de 78.772 km2. L'única frontera d'Escòcia en terraferma és la que l'uneix pel sud amb Anglaterra, i que mesura al voltant de 96 km, entre el riu Tweed a la costa est i el fiord de Solway a l'oest. La capital d’Escòcia és Edimburg, tot i que la ciutat més gran és Glasgow, Escòcia és un dels quatre països que constitueixen el Regne Unit.
Escòcia va ser habitada al paleolític, però no van sobreviure, perquè les glaceres i el fred els va obligar amarxar de Escòcia, però en el període del mesolític, tenien més recursos com pot ser el foc i van poder viure. Els primers homínids que van viure van ser fa 11.000 anys. I els primers assentaments van aparèixer fa 9.500 anys, i el primer poblat fa 6.000 anys.
I la romanització va arribar a Escòcia i va ser un llarg procés amb una multitud d'interrupcions: a l'any 83 aC per fi van arribar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DIA MUNDIAL LENGUAS MAT
  • lenguas mundiales
  • Lengua Lengua Traba Lengua
  • Lengua
  • Lengua
  • Lengua
  • Lenguas
  • lengua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS