Les Begudes Energètiques

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
Les Begudes Energètiques |
Víctor Nàcher Castellet |
Dissabte, 18 de Febrer de 2012 |

Per a començar bé el desenvolupament del tema, el primer seria identificar les begudes energètiques idefinir què són, diferenciant-les així de les begudes isotòniques.

Beguda energètica: Beguda sense alcohol que té propietats estimulants del sistema nerviós.
A diferència d’aquestes, les begudesisotòniques no estimulen , car estan fetes a base de sals minerals i glucosa. El seu objectiu és ajudar a una ràpida recuperació.
Exemples de les begudes energètiques més importants comercialment sónMonster Energy, Red bull, Burn...

Per a entendre millor tots els efectes que produeixen sobre el cos, anem a analitzar ingredient a ingredient tots els que composen aquests tipus de begudes:* Cafeïna: en dosis moderades no està considerada perillosa, estimula el sistema nerviós central, el múscul cardíac, el sistema respiratori, redueix la sensació de cansament i retarda lasomnolència. El fet de què retarda i no fa desaparèixer és molt important, moltes marques es venen com a miracles contra la fatiga i en realitat simplement aconsegueixen que la sensació torne unes hores més tard.La quantitat de cafeïna que conté una llauna de 250ml és la màxima recomanada diàriament i és tres voltes la d’una tassa de cafè.
* Taurina: és un aminoàcid present en els principals teixitsmusculars i de qui no es coneixent massa bé les seues aplicacions i propietats debut a què va acompanyada sempre de més ingredients.
* Glucoronolactona: és un carbohidrat derivat de laglucosa i què, quan es troba al cos de forma natural, ajuda a desintoxicar dels propis residus tòxics humans.
*Ginseng: és una herba que només contenen algunes marques i de la que no hi haevidència científica de que ajude al rendiment esportiu. Encara així, als països asiàtics s’ha utilitzat tradicionalment per a “restaurar l’energia de la vida”.
* Guaranà: S’utilitza encara en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Perills. Begudes Energètiques.
  • Les Enjeux Energetiques
  • Historia de la beguda
  • La graduació de les begudes alcohòliques
  • L’équilibre Du Skieur Par Optimisation De L’alignment Mécanique Et Énergétique Du Corps Tout Entier
  • Pautes Del Treball A Realitzar Sobre CENTRALS ENERGETIQUES 2n ESO 2014
  • Pautes del treball a realitzar sobre CENTRALS ENERGETIQUES 2n ESO 2014

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS