Historia de la beguda

Páginas: 14 (3381 palabras) Publicado: 4 de abril de 2011
INTRODUCCIÓ
He decidit centrar el meu treball de recerca amb la gràfica de les ampolles d’alcohol ja que treballo en un pub els caps de setmana i és un tema amb el que m’hi he fixat molt. Desde fa molt de temps que miro molt la tipografía, els colors, els relleus, les formes (de les ampolles i de les etiquetes), els taps, els acabaments amb cera, etc. i m’he adonat que cada marca té una liniaque ha anat seguint una evolució durant molt de temps. M’agradaría en la meva recerca trobar un significat que em relacionés la marca amb la manera que té d’enfocar l’embotellament de la beguda ja que, si t’hi fixes, trobes desde lletres de pal sec fins a lletres romanes, o diferents colors d’ampolla, etiquetes rodones, quadrades, de colors diferents també, ampolles de diamentre rodó (el méshabitual) i de diametre quadrat (que té una connotació més selecta) igual que el tamany de les ampolles (com més petites més caché assoleixen). Apart de mostrar totes les marques que estàn al mercat, si més no la gran majoría, també m’agradaría buscar part de la seva història. També buscaré si alguna marca ha fet algun concurs per elegir la seva etiqueta ja que n’hi han de molt elavorades i artístiques.A més m’agradaría buscar el significat de cada etiquetatge, es a dir, perquè de “x” beguda té una ampolla petita, de color blau i una etiqueta amb uns acabats tan treballats mentre que una altra és tan simple. Tots aquests conceptes seràn tractats dins d’aquesta recerca.



EL WHISKY
És la beguda alcohòlica obtinguda de la destil·lació del ferment de grans de cereal mòlts i añejados en enbarrils de fusta, tradicionalment de roure blanc. La seva graduació calórica, segons el seu productor, oscil·la entre els 35º a 50º. Aquesta beguda, a Anglaterra i Canadà es coneix com Whisky, mentre que a Irlanda i Estats Units com Whiskey.

No existeix registre precís de quan es va destil·lar whisky per primera vegada a Escòcia o Irlanda. La ressenya escrita més antiga que s’ha trobat data de1494 en la qual s’indicava la proporció de “Vuit bollos de malta per al Sr. John Cor destinats a produir aquavitae”. No obstant això, hagué d’haver coneixement previ de la producció de la beguda ja que l’alquimista àrab Albukassen describia el procés de destil·lació en les seves escriptures del segle 10 . El terme utilitzat per a descriure la destil·lació va ser el Llatí que deia aquavitae, enanglès water of life. Els Escocesos i els Irlandesos van traduir literalment el terme al vocabulari Cèltic com uisgebeatha, el qualva ser abreujat amb l’ús a ‘whisky’. En els inicis, tots els muntanyesos produïen la seva pròpia destil·lació, sent els seus resultats whiskies asperos i durs, que solament els Caledonios sabien apreciar. La destil·lació comercial per a exportació data de 1814 quan es vanimposar impostos interns i es van prohibir les destil·leries de menor capacitat als 500 galons. El consum era molt localista tant per a Escocesos com per a Irlandesos. El principal contribuent a la popularitat del whisky va ser Robert Stein, qui va inventar una columna de destil·lació de funcionament continu. En 1832 aquest invent va ser patentat per Aeneas Coffey amb algunes millores. Aquestesmillores van permetre la destil·lació contínua amb qualitats més fines i suaus de les quals es produïen fins a llavors. Encara avui, les columnes són conegudes com van ser patentades o com columnes Coffey, i són les quals caracteritzen a tots els Whiskies Escocesos (Scotch) pel seu sabor suau, amb cos i amb cert fumat en la malta. Les marques que analitzarem són: Jack Daniells i JB.



JackDaniells

INTRODUCCIÓ: Producte: Ampolla de beguda alcoholica: “Jack Daniells” Àmbit i/o context: Empresa ANALISI FORMAL: Suport: de vidre amb formes ondulants. Elements: combinació de tipografía romana i de pal sec en negatiu. L’ampolla és transparent amb les etiquetes en negre. Ornamentació amb varies senefes envoltant l’etiqueta principal també en negatiu.Té diferents relleus amb tota...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Begudes Energètiques
  • Els Perills. Begudes Energètiques.
  • La graduació de les begudes alcohòliques
  • Historia De La Historia
  • Historia de la Historia
  • Historia de los sin historia
  • La historia de la historia
  • historia de la historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS