Les cel·lules

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (447 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 7 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Les cèl·lules mare:

1.Per què la majoria de les cèl·lules adultes d’un mamífer no es regeneren i les d’una sargantana si?

Perquè en els mamifers, les cèl·lules no tenen la capacitat deregenerar i esta limitada a la cicatrización, en canvi, si una sargantana perd la cua, li torna a creixer.En quasi tots els teixits HI ha unes cèl·lules que en condicions poden regenerar eixe teixit.2.Diferència els termes “cèl·lules totipotent” i “cèl·lula pluripotent”.

Que la pluripotent és capaç de produir la major part dels teixits d'un organisme, una sola d'estes cèl·lules ja no és capaç degenerar un nou individu i la totipotent es capaç de transformar-se en qualsevol dels teixits d'un organisme.

3.Explica amb les teues paraules què són les cèl·lules mare i les cèl·lules mareembrionèries.

-La cèl·lula mare es capaç de multiplicarse y generar cèl·lules especialitzades.
-La cél·lula mare embrionaria es caracteriza en que poc convertirse en qualsevol cèl·lula del cos.

4.Explicael significat de la frase següent,extreta del text: “No obstant això s’ha observat que estes cèl·lules (cèl·lules mare dels teixits) poden arribar a generar cèl·lules amb una especialitazaciódiferent de l’original.

Que les cèl·lules mare del teixits poden generar cèl·lules AMB funció diferent a elles mateixa.

5.Quines aplicacions mèdiques pot tindre la investigació amb cèl·lules mare?Serveix per a cures de enfermetats i ferides, perquè gràcies a un organ es regenera i gràcies a un teixit es recupera.

6.Actualment, la investigació d’este tipus ja no es realitza només ambcèl·lules mare embrionàries, amb quines cèl·lules es realitza? Quins avantatges pot comportar?

Perquè tenen mes potencial i mes facilitats que les cèl·lules mare embrionaries, ja que es pot apartir decèl·lules del propi individu AMB la mateixa carrega genética.

7.Busca informació sobre alguna aplicació a la investigació amb les cèl·lules mare que s’haja dut a terme amb èxit i resumix el cas....
tracking img