Les cendres del cavaller

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 9 (2218 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 27 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Fitxa bibliogràfica


- Autor : Silvestre Vilaplana
- Tito : Les cendres del Cavaller
- Edición : Edicions Promera , Alzira
- 1º edición : Maig 2005
- 6º edición : Desembre , 2009
- Pagines : 244
- Editorial : Bromeo
- Colección : Esquard


Abans de llegir .


En la portada hi ha uncavaller amb una espaa.El titol “Les cendres del cavaller”fa pensar que tracta sobre alguna historia de un cavaller i les seves aventures.
Silvestre vilaplana
Va naixer a alcoi el 1969 . Es profesor de secundaria , ha publicat llibres de poemes,guardonats amb diversos premis,i ha concreta tambe la narrativa. Alguns del seus llibres son ;
-Els demonis de pandora-L´anell del pescador
-Les urped del diable
Els fets es situen en el segle XV
Aquest periode va ser per als ambits lingüistics,cultural i politic de Valencia un autentic segle d´Or.Els no privilegiats eres campessins que treballaven . En aquesta epoca es va desenvolupar el comerÇ i aumenten els artesans.
Es una monarquia autoriaria ,el poder hotenia el rei.
Els reis catolics van pretendre unificar tots el territoris peninsulars .

Joanot Martorell.
Va ser un cavaller i escriptor de la petita noblesa valenciana.
MENTRE LLEGIM(PAGINES 4 AL 140)

1.El narradir de l´obra es Joanot Martorell

2.Es un amic de Martorell amb qui te molta confianÇa ,es qui coneis mitjor la seua situacio personal a mes a la seva casa estanles obres de Martorell.
Martorell vol la promesa de que cuand el mora Marti fara que perdure ka historia del seu Tirant lo blanc.
Era un scriptor espanyol ,nascut a Valencia que va morir el 27 de abril de 1490. Ha pasta ha la historia de la literatura univelsal per ser el continuador del Tirant lo Blanc.

3.El pare : Francesc Martorell
La mare : La senyora Martorell
Dos germans majors :Galceran (petit) i Cofre (major)
Dos german petits : Isabel I damiata
Un germa petit : Jaume.
Una germana major : AldonÇa

4.Galceran era el major de tots els germans i aixo el permetria tots el privilegis de la primogenitura.Pero semblava haver caigut en desgracia davant el ulls de son pare per la mala administracio que estava fent de les seues terres al senyoriu del Llíber i perla certa fama de jugador i de persona despietada.

5.La familia de Joanot havia estas perdent privilegis aquestos anyes derrers on el rei estava a Sicilia i gobernava la reina Maria qui no tenia cap afecte per culpa del bon tracte que li havien donat a Margarida de Monferrat quan estava cautiva a cullera.

6.La caravel·la s´anomenava Santa Caterina.

7.Malgrat ser ja un jove pret i fet , esva sentir com un nen que comenÇa l´ensenyament de les beceroles.Aquel era un mon nou per a el i no podia fer cap altra cosa mes que obrir els ulls i aprendre´n.Els nervis deixaren pas a un cert estas d´euforia.

8.La seua verdadera intencio era tenir un comportament valeros i guanyar-se el títol de cavaller.

9.Marti L´Humà
Martí l'Humà, dit també “l'Eclesiàstic” (Girona, 1356 - Barcelona.1410), Rei d'Aragó, de València, de Mallorca, de Sardenya, Comte de Barcelona, de Rosselló i de Cerdanya (1396-1410); de Sicília (1409 - 1410); d'Empúries (1402) i (1407-1410); Duc de Montblanc (1387-1396). Enaragonès: Martín;[1] en llatí: Martinus, -i.[2] Començà a regnar a l'edat de 40 anys, regnà 14 anys i morí a l'edat de 54 anys.[3] És enterrat al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.10.El petit grup de mariners professionals conduïen la nau sense problemes i la resta,soldts i cavallers,ens limitávem a menjar ,beure i esperar. Els cavallers no es preocupaven de les seues armes , ni tan sols estaven amoïnats per la posible batalla.

11.”Pensar que ha vengut abans de lluitar”
“Dben petit el pare el proporciona es millors mestres perquè entenia que un bon cavaller havia de...
tracking img