Les Escoles Reggio Emilia

Páginas: 4 (843 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
LES ESCOLES DE REGGIO EMILIA

LAURA CLIMENT RIBES
FLORIDA UNIVERSITARIA GRAU EN ED. INFANTIL
20/12/2012

ASSIGNATURA: OBSERVACIÓ I INNOVACIÓ
MESTRA: DOLORES DE LA ASUNCIÓN ROVIRA

Enl’actualitat, les metodologies que s’utilitzen a l’estat Espanyol són variades però poques escoles aposten per la innovació educativa, ja que açò comporta canviar l’enfocament de la metodologia a l’aula i lamentalitat de tots els membres de la comunitat educativa d’un centre.
Les metodologies educatives solen girar al voltant de les teoríes d’aprenentatge, basades en la pedagogía, on cadascuna té unsprocesos, activitats i métodes d’actuació diferents.
El professorat dú a terme metodologies que empra a diari, altres les utilitza excepcionalment y altres senzillament no les utilitza perquerequereixen molt desforç i treball, no tenen suport material ni econòmic, no les coneixen o simplement no volen utilitzar-les.
Es important difundir la innovació educativa entre els docents que imparteixenclasse al nostre país, perquè coneguen i es formen continuament en noves metodologies que requereixen la innovació, per tal de poder-les aplicar a les escoles espanyoles. Així mateix, el professoratha de conèixer escoles que apliquen la innovació, com és el cas de les escoles Reggio Emilia, per poder veure exemples i tindre models on fixar-se.
Per a que es puga a dur a terme l’aplicació de lainnovació, el professorat ha de tindre clar que el principal objectiu d’aplicar la innovació educativa és millorar les metodologies, no substituir-les. La innovació pretén que els coneixements siguenadquirits amb més facilitat, a través del descobriment i la investigació per tal de que l’alumnat puga aprendre amb més eficàcia. A més, aquesta educació per a que puga tenir èxit, implica disposar demés personal docent per aula, cosa que és difícil aconseguir avui en dia a l’estat espanyol, ja que ens trobem en una situació de crisi econòmica i les retallades fetes pel govern han comportat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reggio Emilia
  • Reggio Emilia
  • Reggio Emilia
  • Reggio emilia
  • Reggio Emilia
  • sistema reggio Emilia
  • Principios de reggio emilia
  • Escuela Modelo Reggio Emilia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS