les llimones casolanes

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
LES LLIMONES CATALANES

Aquest poema té una composició de 16 versos, estructurats en quatre quartets.
Les rimes d’aquests versos són les rimes encadenades i són de rima consonant ambl’esquema mètric abab, en totes les estrofes.
El primer i el tercer vers de cada estrofa es de rima femenina, i el segon el quart vers de cada estrofa es de rima masculina.
Són versos alexandrins.VOCABULARI:
Esmuny: lliscar, escórrer-se
Dant: donant
Esparvilladament: “no he trobat el significat d’aquesta paraula”
Esment: fer menció.
3 RECURSOS LITERARIS
“Metimna, atrafegada, com mou lacara encesa”. Aquí podem el com que es un recurs literari de la comparació, que és la relació de semblança entre dos fets.

En el vers onze i tretze, podem trobar un paral·lelisme, perquè podemveure que es va repetint la conjunció i el verb. El vers onze comença: “I riu, sabent que a l’aigua…” i el vers tretzè comença: “I beu, dant a l’entorn…”.

“I ja a la cantonada és Licas”. En elquart vers podem trobar un hipèrbaton, que és una alteració de l’ordre gramatical de la frase. La frase ordenada com la diríem nosaltres és una cosa així: Licas ja és a la cantonada.

FILARGUMENTAL
Crec que en aquest poema Josep Carner ens vol ensenyar com és la mestressa de casa ideal en què ens vol mostrar que feien el dinar, tenien cura dels seus fills (Licen i Naïs), estén la robai esperaven el seu marit, i després de tot això com a recompensa del que ha fet, és vol relaxar, amb un got d’aigua fresc amb un raig de llimona.
SENTIT DEL TÍTOL
Jo crec que el títol del poemaestà dividit en dos parts. En la primera part del títol podem trobar les llimones, que és el que es pren Metimna després d’un dia de feina a casa, i per l’altre banda trobem casolanes en el sentitde totes les coses que ha de fer Metimna a casa com fer el dinar, tenir cura dels seus fills… Per això crec que l’autor li va voler donar aquest títol al poema “Les llimones casolanes”....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les llimones casolanes
  • Les Llimones Casolanes
  • Pràctiques casolanes
  • Les llimones cassolanes
  • Llimon persa
  • Comentari De Text "Les Llimones Cassolanes"
  • El desconsol josep llimona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS