libro de estilo

Páginas: 14 (3328 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2013











IES DOLORS MALLAFRÈ i ROS

Coordinació de Batxillerat









LLIBRE D’ESTIL





























ÍNDEX












1. EL LLIBRE D'ESTIL

1. 1. INTRODUCCIÓ

L’equip de professors/es de l’institut Dolors Mallafrè i Ros ha fixat uns criteris mínims d'estil i d'estructura per als treballs de 1'alumnat delbatxillerat. En cada cas, caldrà tenir present, a més, les indicacions específiques que plantegi el/la professor/a.

A l'hora de plantejar-nos el començament d'una recerca, haurem de considerar que hi ha dos tipus de treballs, els anomenats bibliogràfics i els d'investigació.

Ara bé, sigui quin sigui el tipus de treball que feu, cal que el resultat es concreti en els punts següents:Regularitat en la realització del treball
L'adequació de les fonts d'informació al tema del treball
La selecció correcta de la informació
L'estructuració correcta del treball

Per ajudar-vos en totes aquestes tasques hem editat aquest petit Llibre d'Estil en el qual podeu trobar una guia per els diferents dubtes que tingueu en la realització dels treballs.

S'ha dividit en tres capítols. El primerfa referència a les motivacions que ens han portat a editar aquest llibret. El segon tracta de com s'han de presentar tots els treballs escrits de l’institut, siguin petites ressenyes o treballs més extensos. El tercer capítol està dedicat a la redacció dels treballs. Som conscients que moltes d’aquestes qüestions ja les estudieu en les diverses matèries de llengua, però hem volgut insistir en lesmés importants.

Cal que també quedi clar que fer un treball no és copiar-ne d'altres o fer un plagi de llibres i manuals. Tampoc és fer una dissertació lliure d'un tema sense cap confrontació externa.

La planificació del treball és molt important, així com la redacció del primer esborrany, la seva revisió, i la redacció definitiva. Recordeu fer-ne sempre una còpia de seguretat.

AquestLlibre d’Estil es pot fer servir per a qualsevol treball que feu durant els estudis de batxillerat. A més, és bàsic per a l'elaboració del Treball de Recerca, ja que una part de la nota està relacionada amb la coherència d'estil en el redactat.











2. LA PRESENTACIÓ DELS TREBALLS ESCRITS

Els criteris que han de motivar la presentació i divisió d'un treball depenen de lamatèria exposada i de la llargària de la nostra exposició.

Si és un treball llarg, com ara pot ser el Treball de Recerca del batxillerat, cal dividir-lo en capítols titulats i numerats. Cada capítol pot tenir subcapítols sempre que sigui convenient i/o necessari.

Si és un treball de llargada mitjana, cal dividir-lo en paràgrafs titulats i numerats que poden agrupar diferents punts i a part.Si és un treball curt, n'hi ha prou de dividir-lo en punts i a part.

2.1. AUTOEDICIÓ

Els treballs que es presentin a premis s’hauran d’adaptar a les bases d’aquests premis, independentment del que aquí s’escrigui.

2.1.1. FORMAT

Els treballs es presentaran escrits amb ordinador a doble cara, full DIN A4 (297 x 210 mm). Les dues còpies del treball han de ser completes. Es podranpresentar a una cara si és necessari per les característiques del treball o per altres circumstàncies.

L'extensió aproximada del Treball de Recerca s’ha fixat en un màxim de 75 pàgines sense comptar els annexos. Si un treball necessita d’una extensió més llarga s’haurà de consensuar amb el tutor/a. Totes les pàgines han d'anar numerades, preferentment a la part inferior dreta o centrada. Elstreballs s'han de presentar enquadernats, per tant cal tenir en compte el marge esquerre per a l'enquadernació.

És molt important tenir cura de l'ortografia. També de la pulcritud. La correcció formal i lingüística es tindran en compte en la valoració dels treballs. Recordeu que els tractaments de textos ja tenen diversos correctors ortogràfics, però amb això no n'hi ha prou, cal tenir cura de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Libro Maneja Un Estilo Indirecto Libre
  • Los libros de texto y estilos de docencia
  • Resumen Del Libro De Estilo De El País
  • ESTILO INDIRECTO LIBRE
  • Natacion Estilo Libre y Espalda
  • Resumen Libro de estilo urgente
  • nado estilo libre
  • estilo libre o de crol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS