libro

Páginas: 8 (1919 palabras) Publicado: 5 de junio de 2013
1. Defineix el significat del terme “memòria històrica” i indica quin és l’estat actual de la qüestió: què s’està fent per recuperar-la, quins elements (actituds, legislació, etc) afavoreixen la seva recuperació i quins altres elements (grups, ideologies) s’oposen a la seva recuperació.
Explica des del teu punt de vista per què hi ha tants entrebancs per poder recuperar la memòria històrica?
-Significat : La Memòria Històrica, es comprèn com un esforç actual per part de la societat i de les institucions d'un país per recuperar part de la seua història passada.
- La UNESCO té el seu propi programa de Memòria Històrica, anomenat Memòria del Món.Avui en dia, davall el concepte de Memòria Històrica, es concentren diversos grups encarregats de trobar restes d'un passat que es va ocultaren un moment determinat de la història, és a dir, invisibilització, i que posteriorment va ser manipulat per esborrar definitivament les restes de certs grups o fets històrics. Aquest grup de persones o fets històrics que van ser apartats de la història, son normalment sectors de la societat discriminats per diversos factors (religiosos, ideològics, ètnics...) i també, pel que fa a fets històrics,s'encontren: el bàndol republicà en la Guerra Civil Espanyola, Holocaust ...
Però també hi ha d'altres que intenten recordar personatges o fets històrics que poc a poc, el record està perdent força en la societat. Per recuperar-la estan fent localització de víctimes de la repressió durant la Guerra Civil Espanyola a la zona controlada pels revoltats. Entre les mateixes es troben persones que vanser assassinades, generalment per paramilitars de Falange, i els cossos de les quals, habitualment enterrats a fosses comunes, no van poder ser recuperats pels seus familiars
- S’oposaven la gent franquista i ara el PP no vol que es faci tampoc.
- Hi ha tants entrebancs perquè a la guerra moltes de les dades personals de la gent, fotografies , van desaparèixer ja que van haver-hi explosionstambé perquè hi ha gent que s’oposa a poder esbrinar coses.
2. Per què Assumpta Montellà va voler escriure el llibre La maternitat d’Elna?
L’Assumpte Montellà era una estudiant que va investigar sobre els camins de l’exili de 1939 i es va trobar amb un fet que ningú abans havia desenvolupat, i va decidir fer el llibre perquè tot el que havia descobert es pogués consulta investigar o estudiar.3. busqueu informació sobre:
3.1 Què és un camp de refugiats? I un camp de concentració? Quina és la diferència bàsica entre un i altre?
Els campament de refugiats es dissenyen per tal de garantir la necessitats bàsiques de les víctimes de les guerres o els desastres. Principalment destinats a la supervivència de la població allotjada serien:
Garantir i mantenir unes mínimes condicionshigièniques i sanitàries mínimes per tal de evitar l'aparició de brots epidèmics (p.ex.: presència d'equips i personals mèdics i gestió adequada dels residus i femtes generades per la població).
Garantir l'arribada i accés d'aliments a la població refugiada.
Garantir de seguretat dels refugiats per part d'agressions d'altres interns o persones alienes al camp.
- Un camp de concentració és unainstal·lació destinada al confinament de persones, sense judici previ. Sol ser habitual en règims totalitaris, i s'han utilitzat per tancar-hi intel·lectuals i polítics dissidents, presoners de guerra, minories ètniques, grups religiosos, homosexuals, i altres grups de persones.
- El camp de refugiats era per a gent que acollien d’altres llocs i el de concentració per a presoners i gent que tancaven sensejudici previ.
3.2 Quins camps de refugiats hi havia a França el 1939?
Campo de Gurs
Campo de Argelès-sur-Mer
Campos de Saint-Cyprien y Barcarès
Campo de Septfonds
Campo de Rivesaltes
Campo de Vernet d'Ariège
3.3 En quins mitjans de transport arribaven els refugiats catalans als camps?
- Arribaven caminant, en camions, cotxes, a sobre d’animals..etc
3.4 Quin és el perfil dels refugiats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Libro libro
  • Libros
  • Libro
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS