Lisbeth Salander i El Síndrome d'Asperger

Páginas: 5 (1206 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
Índex:


1. Argument del llibre ............................................................... 2

2. Què és el Síndrome d’ Asperger? ....................................... 3

3. El síndrome d’ Asperger en la infància i l’adolescència. ...4

4. La Lisbeth Salander i el seu possible cas de síndrome d’Asperger............................................................................. 5

5. Conclusió. .............................................................................. 6
















1. Argument del llibre.

Aquest llibre va ser escrit per Stieg Larsson, periodista de gran prestigi, tan per les seves obres sobre l’economia social com per ser redactor en cap de la revista sueca que s’ha convertit en una lluitadora contral’extrema dreta, Expo. Ell va morir el 2004 per culpa d’una crisis cardíaca poc després d’haver lliurat la seva famosa trilogia a l’editorial.
El primer llibre, Els homes que no estimaven a les dones, en Mikael Blomkvist és un periodista i redactor de la revista Millenium, que es veu acusat i condemnat per difamació per haver publicat acusacions greus sobre un gran empresari del país i es veu obligat aanar a la presó durant uns mesos. Abans de complir la condemna un altre gran empresari del país li demana que investigui la desaparició de la seva neboda Harriet 40 anys enrere. Així es veu embolicat en un cas de desaparició no resolt anys enrere i amb poques possibilitats de resoldre’l ara. Però no està sol, la Lisbeth Salander, una inadaptada social amb grans qualitats de hacker, l’ajudarà enaquesta gran aventura de secrets familiars que no volen ser descoberts.





2. Què és el Síndrome d’ Asperger?

El síndrome d’Asperger esta dintre els trastorns generalitzats del desenvolupament. Aquest trastorn té una alteració neurobiològicament determinada en el processament de la informació. La persona que el té acostuma a tenir una intel·ligència normal, o fins i tot superior a lamitja. Aquesta gent presenta habilitats en àrees en que altres persones i troben dificultat.
El Síndrome es pot manifestar de diferents maneres segons la persona, però en totes coincideix una certa dificultat par la vida social, les relacions socials.
Una de les grans característiques és que les persones que tenen el síndrome tenen, per dir-ho d’alguna manera, ceguesa mental, és a dir, noposseeixen la qualitat de reconèixer el llenguatge corporal. No poden entendre els moviments que realitza l’altre gent, no els sap interpretar, i per tan els fa tancar en un món apart on no poden entendre la simplicitat d’un somriure per una cosa que et produeixi alegria. Moltes vegades no tenen la possibilitat de llegir el doble sentit d’una cosa, no saben llegir entre línees. Un altre característica, ésque no els hi agrada tenir contacte visual amb altre gent, això els hi fa tenir una manera equivocada de les emocions que tenen els altre sobre ells.
Però no tot és dolent, el Síndrome els hi concedeix un do especial, al tenir el síndrome es veuen captivats per una activitat concreta, moltes vegades és sobre els mitjans de transport, el més comú de tots, però també poden quedar-se captivats perla invenció de la caixa de llumins o la guerra freda. Tots això són tres dels molts exemples per els quals una persona amb el Síndrome d’Asperger es pot interessar, i quan aquesta afició és una tasca útil en la societat, poden arribar a integrar-se en la societat.



3. El síndrome d’ Asperger de la infància a l’adolescència.

Quan un nen és petit, té el màxim problema de no saber llegir elllenguatge corporal i no saber entendre el doble sentit. Això el pot portar a un estat de marginació social, ja que la gent de la seva mateixa edat entén al nen com una persona estranya i diferent, això fa que sigui motiu de burla, i per part dels pares o adults, de retràs mental, creuen que el nen és estrany, diferent, que no entén les coses perquè simplement no té suficient capacitat mental...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lisbeth salander
  • Lisbeth Salander
  • ensayo sobre "La aportación de Lisbeth Salander al feminismo literario"
  • Oda a lisbeth salander
  • Adenoma I Sindrome De Cuhing
  • El síndrome o trastorn d'asperger
  • Lisbeth
  • lisbeth

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS