Literatura

Páginas: 3 (639 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2015
Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producción narrativa de l’època.
La pèrdua de la guerra comportà l’extincióabsoluta de les institucions republicanes i l’eliminació sistemática de tots els organismos culturals. Abolides les institucions democràtiques, sense lliberta de prensa ni de pensament, la culturavalenciana sofrí un procés intens d’espanyolització.
Molts escriptors sofriren deportacions o penes de presó, la dictadura talla tota l’activitat dels qui havien començat abans la Guerra Civil.
La faltad’escriptors, d’editors i de públic lector féu que la narrativa valenciana es mantiguera fidel als gèneres més tradicionals. Els primers huit anys de postguerra, en valencià només els publicaren 9novel·les, L’ambició d’Aleix o La dona forta.
Als anys 60 el franquisme pressionat per la política internacional hagué d’acceptar una lleuguera liberalització en alguns àmbits de la vida pública icultural.
Explica les característiques més importants de l’obra literaria d’Enric Valor.
La producción literaria d’Enric Valor consta de dues grans aportacions:
Les rondalles valencianesCinc novel·les ialguns relats breus.
Valor utilitza la técnica del narrador omniscient, escriu amb gran precissió, minuciositat i exactitud pel detall. Té un gran domini de la llengua i els recursos del llenguatgeoral provenen de la tradició popular, per això el lector pot identificar-se plenament.
Els relats breus no destaquen per un estil treballat, sinó per la riqueza de la llengua. Es tracta de peçesamoroses i sentimentals.
Les novel·les presenten les mateixes carácterístiques estilístiques i lingüístiques que les rondalles, però és ací on aboca més clarament les seues experiències biodràfiques. Enles seues novel·les pretén fer la crónica del período històric que va viure:
Sense la terra promesa: és la crónica de la Primera Guerra Mundial.
Temps de Batuda i Enllà de l’horitzó: són dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS