Lleng Es Del M N

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2015
Feina 1er. trimestre. LLENGÜES DEL MÓN
Copia les preguntes  i respon-les. Ho has de fer en un document word. ( recorda que el treball ha de complir les normes enumerades a classe)
1.Breu introducciósobre el concepte de llengua, quantes n’hi ha en el mon, què significa que les llengües neixen, evolucionen i moren. Inclou un gràfic amb la distribució de les 10 llengües mes parlades segons elnombre de parlants
2. Quantes llengües es parlen, aproximadament, al món en l’actualitat? Per què les llengües s’agrupen en “famílies lingüístiques”? Elabora un llistat amb les principals famílieslingüístiques existents avui dia al món.
3. La situació més normal al món és la del bilingüisme. Demostra-ho buscant tres països de cadascun dels cinc continents (Europa, Àsia, Amèrica, Àfrica i Pacífic) on esparlin més d’un idioma en el seu territori estatal.
4. A veure si ets capaç d’esbrinar què signifiquen els següents conceptes:
a. Llengües naturals
b. Llengües artificials
c. Llengües mortes
d.pidgins
5. Quina és la llengua més parlada al món? Quin lloc ocupa l’espanyol? I el català? Quines són les llengües menys parlades?
6.  Busca, en 10 idiomes diferents, com es diu “Hola” i informa’t tambésobre quin seria l’alfabet que utilitzarien en cada cas.
7. D’altra banda, les noves tecnologies són una eina cada cop més important, i en més d’una ocasió ens poden servir per cercar informació d’allòmés curiosa i sorprenent. Si fas una bona cerca podràs contestar la següent pregunta: Com es traduiria al turc, al noruec a l’afrikaans, al thai i al malai el mot “pau” del català?
8. Què en saps del’euskera? I del frisó? Cerca informació i fes un breu text expositiu on comentis aspectes rellevants sobre el seu origen, territoris on es parla, dialectes i variants, situació actual…
Extret dehttp://www.xtec.cat/~agimeno5/caceres/llengues_mon/
EXPOSICIÓ A CLASSE:
Tria una de les llengües amb major nombre de parlants ( entre les 10 primeres del ranking   ) i compara-la amb el català. En la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • n,m,m,m,m
  • N M, M Kllñ
  • Kn m,. n.,m
  • -Ñ,-,-.,m-m
  • la m y n
  • ,..m-.,-ñ,,
  • M E M O R A N D U M
  • Gu A N M

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS