Llibre 1984 Orwell

Páginas: 5 (1079 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014
Com el control afecta al món educatiu, a l'obra de Orwell, des de l'òptica del grau de la Pedagogia?

Orwell ens va portar un món dominat i controlat pel Partit, amb un líder, el Gran Germà, el qual veia tots els moviments dels ciutadans d’Oceania través de les tele-pantalles. Els proletaris , eren la majoria de la població, però també els més pobres i amb menys privilegis i drets1.Aquests però, no tenien la sensació de pressió , de saber que en qualsevol moment els podien estar observant i escoltant, ja que els havien esborrat qualsevol record, i educat perquè fos normal viure en aquelles condicions. Però vivien sense el Dret Humà a la intimitat personal. Així dons no es revolucionaven justament pel fet que vivien en aquella permanent educació la qual estava tan restringida pelPartit, que era bàsicament , la forma única que coneixien de viure.

Els processos per a l’autonomia personal, el desenvolupament intel·lectual, integral, i cognitiu estaven exposats, restringits i sota control2 del Partit, des que naixien i en l’adultesa. Sorgien dons, sense haver potenciat els processos bàsics del desenvolupament psicològic, ciutadans ignorants3 i no conscients del quèestaven realment exposats. Tampoc constaven vincles afectius entre pares i fills4, per tant, els anul·laven també el procés evolutiu que tot nen ha de seguir.
La falta de comunicació, d’expressió lliure dels sentiments5, la inexistència de l’ensenyança ordinària, ja que qualsevol formació era única i exclusivament per interès propi del Partit amb l’única intenció de guanyar cada cop més poder6. Nofomentaven la cooperació entre uns i altres, més aviat existia un individualisme en el que no hi havia lloc per amistats, confiances o moments de lleure. Es fomentava l’egoisme envers els de la mateixa condició. Res d’ajuda mútua, cada persona tenia la seva tasca dins el Partit i aquest era qui proporcionava aliments, i les coses bàsiques per viure. Les emocions positives les estaven aniquilant perdonar lloc a només emocions negatives7.
Les formes de tenir-los a sota el seu control, eres diverses. Els ciutadans estaven pedagògicament educats per estimar al Gran Germà. El brutal i diari rentat de cervell envers el seu passat, feia que no tinguessin ànsies de saber ni qüestionar-se si anteriorment havien viscut millor. A través del doblepensar8, el Partit pretenia la minorització de l’antigallengua, i imposar aquesta amb un vocabulari molt breu. Això educativament feia que els individus cada cop tinguessin més dificultats per expressar-se, i a més a més disminuint les reds neuronals que proporciona el fet de tenir un vocabulari ric. Així dons, els ciutadans de Oceania acabarien sent del tot esclaus del Partit. Ignorants i esclaus com animals sense llibertat.
Els educavendiàriament per viure el present, per tant no tenien cap valor positiu humà interioritzat, com estimar als altres (només al Gran Germà), la llibertat, el desig sexual..estaven censurats i si hi havia una conducta inusual i no acceptada pel Partit, eren castigats. Els que tenien dubtes en respecte el Partit i s’oposaven a les seves idees, vivien amb por i temor de ser captats, i per tant, de ser arrestats ambtot el que això comportaria.

La Hermandad9, la habitació en una zona de proletària...eren també altres instruments de control per detectar als que anaven en contra del Partit, i així agafar-los i torturar-los brutalment, tan física com psicològicament. Entenent per tortura la destrucció sistemàtica de la persona, amb el propòsit de controlar-la, el Partit aconseguia trastornar els sentiments iprincipis contraris que es tenia envers el Partit, aconseguint que aquests fossin d’amor absolut cap el Gran Germà. Feien un “reset” , una reintegració10 al cervell, esborraven qualsevol signe de desobediència i inculcaven la informació que volien.
La resignació va aparèixer també durant i després de la tortura, la qual ens demostra un cop més la capacitat dels seguidors del Partit , per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1984 De Orwell
  • 1984 George orwell
  • Resumen: 1984 De George Orwell
  • Frases de 1984-George Orwell
  • 1984, George Orwell
  • George Orwell, 1984
  • Resumen 1984 de George Orwell
  • 1984 George orwell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS