Lo mariner

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2011
“A la vora de la mar”

Aquest poema és una cançó que té una temàtica amorosa i ens narra la història del romanç entre un mariner i una donzella. Tot i ser originari de Catalunya s'ha estes arreud'Europa i a conseqüència de la seva transmissió oral es coneixen diferents versions. El fet de que sigui de transmissió oral i que la gent la coneixes però ningú la va redactar per escrit dificulta quepoguem conèixer l'autor i la data de la seva creació. Els temes que tractaven poemes com aquest solien ser descripcions de la vida quotidiana, ja què, eren molt propers a la població.
Lo mariner,com es coneix arreu de Europa, descriu una donzella la qual estava bordant un mocador de seda quan es va quedar sense aquesta. Va aixecar la mirada i va veure que s'apropava un vaixell. El mariner queviatjava en aquest vaixell va oferir a la donzella pujar a bord per escollir la millor seda i aquesta o va fer. Quan va ser a bord la donzella va quedar adormida pel cant del mariner i quan es vadespertar ja eren a alta mar. La donzella va demanar al mariner que la deixés a terra però aquest no ho va fer. Llavors la donzella li va explicar la seva situació, ella era la més petita de les tresgermanes i la més desgraciada. Va ser llavors quan el mariner va destapar la veritat. Ell era fill del rei d'Anglaterra.
El que més ens impacta d'aquest poema no és el segrest per par del mariner a ladonzella sinó que el que més li afecta a la donzella és que serà la dona d'un simple mariner. Només es sentia malament perquè les seves germanes, una estava casada amb un duc i l'altre era princesa,havien aconseguit èxit i ella mai ho aconseguiria. En aquella època era normal segrestar a la teva futura dona.
També em de tenir en compte quan el mariner li pregunta:
-De quin color la voleu,
blancao vermella?
El fet de que la donzella la demanés vermella ha sigut un factor molt important per a la decisió del mariner. Si aquesta en lloc de demanar-la vermella (passió) la hagués demanat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marina
  • Marina
  • Marina
  • Marines
  • Marines
  • Marina
  • Marino
  • marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS