Loool

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
BIOBIBLIOGRAFIA: SALVADOR ESPRIU

Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985) fou un poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat undels renovadors, juntament amb Josep Pla i Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau, de la prosa catalana de fórmules noucentistes.
La producció literària d'Espriu ésextensa, però cal destacar els llibres de poemes El cementiri de Sinera, El caminant i el mur i La pell de brau, probablement la seva obra més coneguda, en què desenvolupa lavisió de la problemàtica històrica, moral i social d'Espanya. Al llarg de la seva obra poètica (d'estil modernista) , Espriu desenvolupa un món propi, identificat amb"Sinera", que és el nom d'Arenys llegit al revés. Primera història d'Esther és la seva primera obra dramàtica, qualificada per l'autor com una "improvisació per a titelles", pel seucaràcter grotesc. Més tard va escriure Una altra Fedra, si us plau, a petició de l'actriu Núria Espert.
Les musicacions de poemes seus fetes per Raimon han contribuït molta difondre la seva obra. Cal remarcar les Cançons de la roda del temps i el poema He mirat aquesta terra, magnífica contemplació de Catalunya mitjançant el paisatged'Arenys de Mar. Segons el mateix Espriu, Raimon cantava els seus poemes com ningú no ho havia fet mai.
Algunes de les seves obres han sigut:
1943: Historia antigua, que comptavaamb la col·laboració d'Enrie Bagué
1946: Cementiri de Sinera
1948: Primera història d'Esther
1949: Les cançons d'Ariadna
1951:Mariàngela l'herbola
Llibre de Sinera1967: Per al llibre de Salms d'aquests vells cecs
1968: Aproximació, tal vegada el·líptica, a l'art de Pla Narbona
1969: Tarot per a algun titella del teatro d'Alfanja
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Loool
  • Loool
  • Loool
  • loool
  • loool
  • Loool
  • loool
  • Loool

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS