Los amo

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2014
Vincent van Gogh







Índex



Pag 1: Dades generals de l’obra.
Pag 2:
Pag 3:comentari personal.

















Dades generals de l’obra:
1. Nom de l’obra: Elsgira-sols.
2. Pintor: Vincent van Gogh.
3. Es va pintar l’any 1888.
4.Tipus d’obra, pintura.
5. Tècnica: oli.
6. Format: 93 × 72 cm.
7. Tema: Moviment artístic.


1
Sobre l’obra delsgirasols...
Els gira-sols és una sèrie de quadres a l'oli realitzats pel pintor holandès Vincent van Gogh. N'hi ha tres de similars, amb quinze gira-sols en un gerro, i dos amb dotze gira-sols, també en ungerro. Van Gogh va pintar el primer Gerro amb dotze gira-sols -actualment al Museu Neue Pinakothek de Munich- i el primer Gerro amb quinze gira-sols -a la National Gallery de Londres-, l'agost de 1888,quan vivia a Arle, al sud de França. Les següents pintures similars les va pintar el gener de l'any següent. Les pintures són totes en teles de prop de 93 × 72 cm.

Van Gogh va començar-les apintar a finals d'estiu de 1888, i va continuar-les l'any següent. La casa on vivia, a Arle, tenia la façana pintada de groc; això, i l'ardent sol mediterrani del sud de França, li van inspirar aquestasèrie. Un dels quadres va ser per a decorar l'habitació del seu amic Paul Gauguin. Les pintures mostren gira-sols en totes les etapes de la seva vida, des plenament en flor fins a pansides.

Lespintures van ser innovadores en l'ús de tot l'espectre del color groc, que Van Gogh emprà en una gamma cromàtica conjunta amb taronges, ocres, marrons, bejos, etc. El color és aplicat amb pinzellades fortes,agressives, en petits tocs saltejats, destacant la plasticitat de la pintura, que crea un fi relleu en la tela, per donar volum als gira-sols. Per a ressaltar el groc i el taronja, empra verd i blaucel en els contorns, creant un efecte de suau intensitat lluminosa.




2
Comentari personal:
Els seus quadres al principi son alegres però després quan es va fent vell son mes tristos. Cuan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Te amo
  • te amo
  • Te amo
  • Te amo
  • Te amo
  • te amo
  • te amo
  • AMOIR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS