Los primeros cristianos

Páginas: 13 (3133 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013



Índex

Introducció ............................................................................................................. 2

Sobre la Unitat Didàctica ....................................................................................... 3
Objectius
Continguts
Metodologia

Seqüenciació.......................................................................................................... 5

Avaluació ................................................................................................................ 11
Criteris d’avaluació

Conclusions ............................................................................................................ 12

Bibliografia i Annexes............................................................................................. 13



Introducció
Dins d’aquest document trobareu l’estructura d’una unitat didàctica sobre l’origen de l’església.
He triat aquest tema perquè crec que es molt important que els nens coneguin d’on venen les coses, que el que creiem no ve de cap lloc més que de Déu i el seu Fill. Que no vegin en mal ulls la religió, ja que molts de nens ja amb certa edat, tenen unesconcepcions gràcies a la societat, de que la religió és una cosa inútil.
Així doncs, crec que un bon principi per a canviar aquest sistema de pensament, es que els nens aprenguin i sàpiguen el que són les coses. Aquest principi, són els inicis de l’Església, com a partir d’un home, molts van canviar el concepte d’humanitat. Que a partir de la mort i resurrecció d’un home anomenat Jesús, lespersones és podien fer bones, gràcies al contacte que havien establert amb Déu.
Espero que tot això, ho podeu trobar en aquesta Unitat Didàctica. El llibre de referència el podreu trobar a l’apartat de bibliografia.

Sobre la Unitat Didàctica
Aquesta unitat didàctica esta dirigida al tercer cicle de l’educació primària i concretament al curs de cinquè. Tindrà una temporalització de 7 sessionsi, suposant que l’assignatura es faci un cop a la setmana, durarà set setmanes, és a dir, un mes i mig.
Objectius
Identificar alguns personatges fonamentals de la Història de la salvació i la seva resposta de fe, descobrint el valor central de la persona de Jesucrist i la resposta de fe de la Mare de Déu.
Identificar l’Església en les seves manifestacions, conèixer la presència de Déu i la sevagràcia en els sagraments, i el servei eclesial efectuat pels apòstols i els seus successors.
Conèixer, valorar i respectar el patrimoni religiós, artístic i cultural, que es manifesta a través del llenguatge simbòlic i iconogràfic de l’arquitectura, pintura, literatura, música i litúrgia, com a expressió de la fe catòlica i d’altres religions.
Analitzar la jerarquia de valors, actituds inormes que conformen el ser cristià, i aplicar-los a les diferents situacions de la vida.
Continguts
Els sagraments per al creixement i propagació del Poble de Déu: Ordre sacerdotal i Matrimoni.
Jesús crida i envia els seus deixebles per tot el món per continuar la seva obra de salvació. La vinguda i presència de l’Esperit Sant. L’expansió de l’Església.
L’Església, nou Poble de Déu.Manifestacions de l’estructura jeràrquica de l’Església. El Papa, els bisbes, els Sacerdots, la Vida Consagrada. L’Església Universal i l’Església diocesana.
Competències
Competència en comunicació lingüística: el llenguatge de les lectures bíbliques aporta riquesa d’expressió i simbolisme, el llenguatge litúrgic afegeix proximitat al llenguatge dels símbols del poble cristià i el llenguatge testimonial fapossible la transmissió vital de les creences.
Competència social i ciutadana: transmet i fomenta valors universals cristians com el respecte, la solidaritat, la cooperació, la llibertat, la justícia, la pau, el compromís i la caritat.
Competència cultural i artística: la observació de les fotografies, les il·lustracions i les reproduccions d’obres artístiques, tan individuals com en grup,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primeros Cristianos
  • Los primeros cristianos
  • Primeros cristianos
  • LOs primeros Cristianos y patristica.
  • caracteristicas de las primeras comunidades cristianas
  • Las primeras comunidades cristianas y los Evangelios
  • Las primeras comunidades cristianas
  • Los primeros martires cristianos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS