Madame bovary

Páginas: 11 (2596 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2010
[pic][pic]

VIDA DE L’AUTOR:
GUSTAVE FLAUBERT
Era el segon fill d'Achille Cléophas Flaubert (1784-1846), cirurgià molt ocupat de l'hospital de Rouen, França, i d'Anne Justine 1793-1872).
Va estudiar sense entusiasme al Collège Royal i després a l'institut de la seva ciutat natal. A Trouville-sur-Mer, durant l'estiu de 1836 amb Élisa Schlésinger, per qui sentirà tota la vida una profundapassió. Escapa del servei militar i el 1841 emprèn la carrera de dret sense gaire convicció. El gener de 1844, deixa els estudis per culpa de les seves primeres crisis nervioses i, el mes de juny del mateix any, s'instal·la a Croisset (Alta Normandia). En aquest període comença a escriure (narracions breus i una primera versió de L'educació sentimental). El 1846 moren primer el seu pare i després laseva germana (dos mesos després de donar a llum: Flaubert pren la neboda al seu càrrec).
A París assisteix a la Revolució de 1848, amb la qual és molt crític. Entre maig de 1848 i setembre de 1849 redacta una primera versió de La temptació de Sant Antoni. Entre els anys 1849 i 1852 fa un llarg viatge a l'Orient i visita, entre altres indrets, Egipte, Jerusalem, Istanbul i Itàlia. A més delsviatges, és un home esportista: practica la natació, l'esgrima, l'equitació i la cacera.
L'estiu de 1851 Flaubert emprèn la redacció de Madame Bovary, la qual s'allargarà durant quatre anys i vuit mesos. Durant el Segon Imperi freqüenta els salons parisencs més influents, com el de Madame de Loynes (de qui es va enamorar) on coneixerà, per exemple, George Sand. A finals de l'any 1856 apareix MadameBovary en una revista i, l'abril de 1857, es publica com a llibre. Culpen Flaubert d'atemptar contra la moral. El llibre fou condemnat més pel fet de constituir una dura crítica de l'empremta ideològica burgesa sobre una ànima ingènua que no pas per la conducta d'Emma Bovary. Flaubert queda declarat innocent. Quan es publica Madame Bovary, s'inicia la correspondència entre Flaubert i Marie-SophieLeroyer de Chantepie, dona de lletres resident a Angers i dedicada als pobres.
L'1 de setembre de 1857, Flaubert es posa a escriure Salammbô i viatja a Cartago al 1858 per documentar-se. La novel·la es publica el 1862.
El 1864, comença la redacció de L’educació sentimental, que es publicaria el novembre de 1869.
El 6 d'abril de 1872, mor la mare de Flaubert. En aquesta època, pateix problemesfinancers i de salut, per causa de malalties nervioses. Tanmateix, publica, el 1874, La temptació de Sant Antoni. La producció literària continua amb Tres contes l'abril de 1877 ("Un cor simple", "La llegenda de Sant Julià l'Hospitaler" i "Herodias").
De 1877 a 1880, escriu Bouvard i Pécuchet, que havia encetat el 1872-1874. Mor el 8 de maig de 1880, a Canteleu, al petit poblet anomenat Croisset.Bouvard i Pécuchet es publica pòstumament el 1881.
Obra

CORRENT LITERARI: realisme
El realisme és un corrent artístic que pretén plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d'art. El realisme prescindeix de símbols i esquemes i busca el detall, la màxima proximitat. Com a moviment autònom se situa al segle XIX, tant en escultura i en pintura com en la literatura.Característiques
• Recerca de l'objectivitat i rebuig del món de la fantasia i dels somnis.
• Representació de la realitat el més acurada possible, sense embellir-la; els paisatges són representats mitjançant una natura humanitzada.
• Els temes són contemporanis de la seva època, i solen mostrar una critica social.
• Fa un ús minuciós de la descripció, per a mostrar perfils exactes delstemes, personatges, situacions i fins i tot llocs; el quotidià i no l'exòtic és el tema central, exposant problemes polítics, humans i socials

En les seves obres, Flaubert traïa un romàntic amagat darrere un naturalista.
De l'escriptor naturalista el preocupaven sobretot l'harmonia, la forma, els colors, l'art i la tècnica. Però el poeta romàntic, que, com a tal, odiava la burgesia i la feia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madame bovary
  • Madame Bovary
  • Madame Bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary
  • madame bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS