Mader

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013





“LA SALAMANDRA”

Mercè Rodoreda

















Nom: Miquel Pou
Curs 4rt
Grup: B
Subjecte: Llengua Catalana
Nom del professor: Pep Miró
Data d’entrega: 9/4/13Questions de la tercera part de la narració de “la Salamandra” de la autora Mercè Rodoreda.

26. Què pot estar passant a la salamandra mentre sent les sensacions que descriu elfragment següent?
I no sé per què tot d’una vaig veure el camí de les pedres, les aranyes de casa meva, les cames penjades al costat del llit; blanques i blaves, com si ells dos estiguessin assegutsdamunt de l’aigua, però buides; com una bugada estesa, que l’anar i venir de l’aigua feia gronxar. I jo em veia sota de la creu feta d’ombra, damunt d’un foc de colors que s’alçava xisclant i que no emcremava...
Penso que la salamandra en aquest fragment està recordant tot el que ha viscut fins al moment, ja que en aquest moment està en un perill abundant, es a dir que es troba en una situaciólímit que no sap si sobreviurà.
27. Com interpreteu l’el·lipsi del final del conte?
Fins que les anguiles es van cansar l’ombra va xuclar la maneta... una ombra morta, que estenia a poc a poc la polsde l’aigua, dies i dies i dies, en aquell racó de llot, entre arrels d’herba i de salze que tenien set i bevien allà des de sempre.
Jo, interpreto que la Salamandra acaba morint-se degut a la pèrduade sang que li provoquen les anguiles quan aconsegueixen arrencar-li la maneta i explica com es va morint a poc a poc. “ que estenia poc a poc”..
28. Quina reacció us ha provocat la narració? Us hainspirat tendresa? Us ha fet reflexionar? Us ha resultat avorrida?
La narració ma provocat una sensació de nervis perquè no sabia que podria arribar a passar i realment no m’esperava que lanarració acabés d’aquesta manera i al final també m’ha causat certa tristesa per la mort de la salamandra provocada per les anguiles. En cap moment m’ha semblat avorrida, ja que en tot moment l’he trobat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madara
  • Madara
  • made
  • MADE
  • Made
  • Mada
  • nose mada
  • made

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS