Mafia

Páginas: 11 (2676 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
Que és la màfia?

Màfia és un terme utilitzat a nivell mundial que es refereix a una classe especial de crim organitzat, estès des del seu origen a Itàlia meridional a qualsevol grup del crim organitzat amb similars característiques independentment del seu origen o lloc d'acció.
La Màfia va néixer a la regió de Sicília, Itàlia, on es va autodenominar Cosa Nostra. En el seu origen era unaconfederació dedicada a la protecció i l'exercici autònom de la llei (justícia vigilant) i, més endavant, al crim organitzat. Els seus membres es denominaven a si mateixos «mafiosos», és a dir, 'homes d'honor'. Els membres dels diferents clans mafiosos empren una sèrie de «codis d'honor», inviolables, dels quals el més conegut és l'omertà o llei del silenci.



Drets i deures dels mafiossos:

1.No es pot un presentar per si sol a un altre amic nostre, ho ha de fer un tercer.

2. No es mira a les dones dels nostres amics.

3. No es fa amistat amb policies.

4. No es freqüenten bars ni cercles socials.

5. Es té el deure d'estar disponible en qualsevol moment a la Cosa Nostra, encara que la dona està a punt de donar a llum.

6. Es respecten categòricament les cites.

7. Caltenir respecte a la dona.

8. Quan un és anomenat per saber alguna cosa s'ha de dir la veritat.

9. No apropiar de diners que és d'un altre i d'altres famílies.

10. No es pot afiliar a qui tingui un parent proper a les forces de l'ordre, ho ha que tingui traïcions sentimentals a la família, o un comportament pèssim i que no respecta els valors morals.












Perquè es creenles màfies?

La majoria de les màfies es van crear entre el segle XVII i XVIII en uns moments on molts països havien patit una guerra mundial, i la crisi que amenaçava a molts països era imminent.
Llavors, en els barris perifèrics de Nova York o de Mèxico la pobresa s'apoderava cada vegada més de la classe mitjana i molts joves ni estudiaven ni treballaven, llavors allà es van començar a crearles màfies, per una necessitat, van començar a vendre productes il · legals en el mercat negre i més tard quan la màfia estava molt bé organitzada van començar a apoderar-se del país creant fins i tot clans en diferents barris.
Però no totes les màfies es van crear així, la majoria de les màfies es van crear per la impossibilitat de crear grans fortunes i veien una gran sortida vendre productes il· legals en el marcat negre i així prosperar.
Avui en dia les màfies estan molt bé organitzades i és gairebé impossible detectar on està el cabezilla, cap, de les grans màfies.

Les deu màfies més importants del món:

10. Jamaican-British Yardies-(10. Els Yardies de Jamaica i Gran Bretanya)
Yardie (o Yawdie) és un terme derivat del nom col · loquial donat originalment als ocupants dels"patis" del govern, projectes socials d'habitatge amb serveis molt bàsics, en Trenchtown, barri a l'oest de Kingston, Jamaica. Trenchtown va ser construït originalment com una devastació següent projecte d'habitatge causats per l'huracà Charlie. Cada desenvolupament va ser construït al voltant d'un pati central. La pobresa, el crim i la violència de les bandes es va convertir en endèmica a la zona, elque porta als ocupants de Trenchtown a ser estigmatitzats en part pel terme "Yardie". A causa d'aquesta pobresa extrema que es vivia al barri els "Yardies", van estar involucrats en la violència de colles. Porten a terme els crims organitzats, com el comerç de drogues i altres crims d'arma de foc. No han intentat infiltrar-se en el sistema d'aplicació de la llei perquè no es considerin tan fortscom altres grups mafiosos. Tots els delictes impliquen l'ús d'armes de foc l'ús està estrictament controlat a Gran Bretanya.
9. The Albanian Màfia (9. La màfia albanesa)
La màfia albanesa o el crim organitzat albanès (albanès: Màfia Shqiptare) són els termes generals utilitzats per les organitzacions criminals amb base a Albània o composta d'origen albanès. Crim organitzat albanès està actiu a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la mafia
  • La Mafia
  • La mafia
  • Mafia
  • Mafia
  • La mafia
  • Mafia
  • mafia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS