Malaltia De La Son

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 13 de abril de 2015
MALALTIA DE LA SON
1. Tipus de microorganisme i descripció del microorganisme.
El tipus de microorganisme que causa la malaltia de la son és un protozou, específicament el protozou Trypanosomabrucei.
Aquest és doncs, un paràsit protista, que es pot dividir en 3 subespècies:
T. b. gambiense: causa la tripanosomosi crònica d'inici lent.
T. b. rhodesiense: causa la tripanosomosi aguda d'iniciràpid.
T. b. brucei: causa la tripanosomosi animal africana.
Aquest protozou presenta dos tipus de fisiologia:
Epismatigot (només en la mosca tse-tse): El cos basal es troba en posició anterior al núcli,amb un flagel llarg connectat al llarg del cos cel·lular.
Tripomastigot (es troba en la sang humana): Presenta una forma prima i llarga. Es reprodueix per bipartició. El cos basal és posterior alnúcli, amb un flagel llarg connectat al llarg del cos cel·lular.
2. Tipus de transmissió del microorganisme.
La malaltia es transmet a través de la mosca tse-tse, encara que no totes les subespècies quepresenta la poden transmetre. Principalment es transmesa per les mosques que viuen a prop de rius o llacs.
Però, les mosques que transmeten la malaltia no neixen am aquesta, sinó que entra a lesglàndules salivals de la mosca quan beu aigua infectada o xupa sang d’un animal o un humà malalt.
3. Vectors
El vector d’aquesta malaltia es la picada de la mosca tse-tse.
4. Símptomes
La primera etapa de lamalaltia, coneguda com a fase hemolimfàtic, presenta atacs de febre, migranyes, dolors d'articulacions i picor.
La segona fase, coneguda com a fase neurològica, els símptomes són: confusió,alteracions dels sentits i pobre coordinació. Alteracions del cicle de son, el que li dóna el nom a la malaltia, és una característica important de la segona etapa de la malaltia. Sense tractament, la malaltiadel son és letal.
5. Procés.
Quan una persona o animal rep la picada de la mosca tse-tse, en ell els tripanosomes es multipliquen en els teixits subcutanis, sang i limfa. Al mateix temps, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • malalties mentals
  • Les Malalties No Infeccioses

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS