Malalties

Páginas: 4 (933 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2012
3.
MALALTIES INFECCIOSES
...
Vacuna: preparat antigènic obtingut a partir d'agents infecciosos, l'administració de la qual desencadenauna resposta inmunitària específica, protectora en front d'unadeterminada malaltia infecciosa.

MALALTIES NO INFECCIOSES
Es curen amb medicament i pràctiques preventives: dieta sana, no fumar, fer exercici,...

·MALALTIES AUTOIMMUNITÀRIES: L'esclerosimúltiple
Normalment ,el sistema immunitari defensa l'organisme d'invasors aliens (virus, bacteris), però en les malalties autoimmunitàries, l'organisme ataca sense advertència el teixit pròpi.L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nervióscentral que afecta el cervell i la mèdul·la espinal. Les fibres nervioses són envoltades i protegides per la mielina, una substància composta perproteïnes i greixos, que facilita la conducció dels impulsosnervioss. Si la mielina és destruïda o danyada, l'abilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i al servell s'interromp i aquest fetprodueix l'aparició dels símptomes de la malaltia. Aquests variensegons la part del sistema nerviós central afectada. A l'inici de la malaltia són lleus i desapareixen sense tractament. Però amb eltemps poden ser més nombrosos i greus. Els símptomes més freqüents són: debilitat muscular, formigueig, poca cordinació, fatiga, alteracions visuals, tremolor, rigidesa muscular, transtorns del'equilibri, de la parla, intestinals o urinaris, de la funció sexual, de la memòria,...

·MALALTIES NEOPLÀSTIQUES: el càncer
Però a vegades el procés de la divisió cel·lular s'altera i es reprodueixen demanera incontrolada cèl·lules que le nostre cos no necessita. Aquestes, formen tumors que poden mantenir-se localitzats (t. Benignes) o provocar una invasió en latres teixits (t. Malignes) en unfenòmen que s'anomena metàstasi (el verdader càncer). El càncer, de fet, és una família de més de 100 malalties molt relacionades.
El càncer té un alt index de mortalitat i els tractaments (agressius)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • malalties mentals
  • Les Malalties No Infeccioses

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS