malalties

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 1 de junio de 2015
Les malalties infeccioses:

Són les malalties causades per microbis, és a dir per organismes microscòpics. Els principals tipus de microbis patògens (microbis que poden produir malalties) són: elsvirus, els bacteris, elsprotozous i els fongs.

Principals malalties infeccioses.
A) Malalties infeccioses causades per virus:
1. De l'aparell digestiu. Galteres (infecció de les glàndules salivals)i hepatitis (infecció de fetge).
2. De l'aparell respiratori. Refredat (infecció de la cavitat nasal acompanyada de mucositat). Grip(infecció que també pot afectar a les vies respiratòries però quea diferència del refredat dóna lloc a dolor muscular i febre alta).
3. Del sistema immunològic. SIDA (infecció i destrucció de limfòcits).
4. Del sistema nerviós. Herpes zoster (dóna lloc a dolorintens i una erupció vesicular que segueix el mateix recorregut que la via nerviosa infectada). Està causada pel mateix virus que provoca la varicel·la.
5. De tot el cos. Xarampió (erupcions cutànies,febre alta, tos i conjuntivitis). Rubèola (erupcions cutànies i una mica de febre). Varicel·la (Febre i pústules que després donen lloc a crostes. És pròpia dels nens). Verola (Febre alta, mal de cap,muscular i abdominal, i pústules en la pell). Ràbia (Provoca inflamació cerebral)
B) Malalties infeccioses causades per bacteris:
1. De l'aparell digestiu. Càries dental, Apendicitis (infecció del'apèndix), Úlceres pèptiques (estómac i intestí), Salmonelosis (diarrees), Còlera (forts diarrees i vòmits).
2. De l'aparell respiratori. Sinusitis, Amigdalitis, Faringitis, Laringitis, Bronquitis,Pleuritis (pleures), Pulmonia, Tuberculosi (infecció produïda pel bacil de Koch que dóna lloc a la formació de cavernes en els pulmons), Tos ferina (tos convulsiva, afecta a lactants i nens petits).
3.De l'aparell excretor. Uretritis (infecció de la uretra) i Cistitis (infecció de la bufeta de l'orina)
4. De l'aparell locomotor. Tètan (produeix contracció muscular espasmòdica).
5. De l'aparell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malaltia De La Son
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • malalties mentals
  • Les Malalties No Infeccioses

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS