Malaltia Sobre La Rabia

Páginas: 6 (1301 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2012
LA RÀBIA

AGENT CAUSANT DE LA RÀBIA
La ràbia o hidrofobia és una malaltia aguda infecciosa viral del sistema nerviós central ocasionada per un Rhabdoviridae que causa encefalitis aguda amb una letalidad propera al 100 %.
El virus de la ràbia es troba difós en tot el planeta i ataca a mamífers, tant domèstics, com a salvatges, incloent a l'ésser humà. Es troba en la saliva i en les secrecionsdels animals infectats i s'inocula a l'home quan animals infectats ho ataquen i provoquen en l'home alguna lesió per mossegada. A més pot ser transfundit quan un individu que té algun tall en la pell (via d'entrada del virus) té contacte amb les secrecions salivals d'un animal infectat.
TRANSMISSIÓ
Les persones s'infecten per la mossegada o l'esgarrapada profunds d'un animal infectat. Els gossossón els principals hostes i transmissors de la ràbia. Aquests animals són, en tots els casos, la font de la infecció que causa les 50.000 morts per ràbia humana que es calcula ocorren anualment a Àsia i Àfrica.
Les ratapinyades són la principal font d'infecció en els casos mortals de ràbia als Estats Units i Canadà. La ràbia de la ratapinyada s'ha convertit recentment en una amenaça per a lasalut pública a Austràlia, Amèrica Llatina i Europa Occidental. No obstant això, en aquestes regions el nombre de morts per ràbia transmesa per ratapinyades és petit en comparació de les provocades per mossegades de gossos infectats. Els casos mortals en humans per contacte amb guineus, mapaches, mofetas, xacals, mangostas i altres hostes carnívors salvatges infectats són molt rars.
També pothaver-hi transmissió a l'ésser humà en cas de contacte directe de material infecciós (generalment saliva) amb mucoses o ferides cutànies recents.
En molts casos els animals infectats tenen un comportament variable, són extremadament violents i ataquen sense provocació aparent.
PATOLOGIA
La patologia en l'espècie humana és la següent:
Infecció per ferida o mossegada. Antigament també es transmetiaper operacions com el trasplantament de còrnia.
El virus té una primera multiplicació en les cèl·lules musculars, d'aquí passa a les neurones i finalment als ganglis nerviosos.
El lloc on la malaltia es manifesta més acusadament és el cervell (encefalitis). No obstant això, el temps que triga a desenvolupar-se aquesta etapa és bastant llarg i depèn de molts factors.
Els virus comencen a passard'unes neurones a unes altres a través dels contactes sináptics, la qual cosa fa que el sistema immune sigui incapaç de detectar-los.
Des del cervell pot viatjar, a través dels nervis, a qualsevol part del cos, provocant una infecció sistémica.

SÍMPTOMES
Simptomàticament, el malalt passa per 4 fases:
Fase d'incubació: Dura entre 60 dies i 1 any i és asintomàtica.
Fase prodrómica: Dura entre 2i 10 dies. Apareixen símptomes inespecífics.
Fase neurològica: Dura entre 2 i 7 dies. Afecta al cervell. El pacient pot manifestar hiperactivitat, ansietat, depressió, deliri,sentiments de violència, ganes d'atacar, paràlisis, espasmos faringis (horror a l'aigua).
Fase de coma: Dura entre 1 i 10 dies. El pacient entra en coma i finalment mor per aturada cardíaca, o bé per infeccionssecundàries.
A partir de la segona fase, és mortal en el 99,9% dels casos. L'única opció de tractament és subministrar immunoglobulines i injectar una vacuna contra el virus, la qual cosa només és eficaç durant la fase d'incubació.
Un diagnostico segur és post-mortem. No obstant això, es pot diagnosticar per microscopía gràcies a l'aparició dels anomenats “cossos de Negri” en les cèl·lules.
TRACTAMENTMesurades de prevenció post-exposició
La vacuna antirràbica per a humans és elaborada sobre la base de cervell de ratolí lactant, la qual s'aplica en dosi de 2ml. per via subcutània i periumbilical. En pacients gestants s'aplica en regió interescapular o deltoïdal. El tractament és de deu dosis, en un esquema de 7 dosi en sèrie, seguit de 3 reforços: al dècim, vintè i seixantè dia explicats a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitats sobre malalties tropicals
  • monografia sobre la rabia canina
  • ENSAYO SOBRE LA RABIA
  • Crítica Sobre L'Article De La Invenció De Malalties
  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS