MALALTIES CARDIOVASCULARS

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
Malalties Cardiovasculars
Malaltia
La malaltia es pot definir com una alteració de l’estat de salut, és a dir, la pèrdua transitòria o permanent del benestar físic, psíquic o social.
Anatomiadel sistema cardiovascular o sistema circulatori
El cor i l’aparell circulatori composa el aparell cardiovascular. El cor actua com una bomba que impulsa la sang fins als òrgans, teixits i cèl·lulesdel organisme. La sang subministra oxigen i nutrients a cada cèl·lula i recull el diòxid de carboni i les substàncies de rebuig produïdes per aquestes cèl·lules. La sang és transportada des del cor ala resta del cos per mitjà d'una xarxa complexa d'artèries , arterioles i capil·lars i torna al cor per les venes. Si s'unissin tots els vasos d'aquesta extensa xarxa i es col·locaran en línia recta ,cobririen una distància de 60.000 milles (més de 96.500 quilòmetres) , prou com per circumdar el Món més de dues vegades .
L'aparell circulatori unidireccional transporta sang a totes les parts delcos . Aquest moviment de la sang dins del cos s'anomena « circulació » . Les artèries transporten sang rica en oxigen del cor i les venes transporten sang pobra en oxigen al cor .
En la circulaciópulmonar , però, els papers s'inverteixen . L'artèria pulmonar és la que transporta sang pobra en oxigen als pulmons i la vena pulmonar la qual transporta sang rica en oxigen al cor .
A la il·lustració, els vasos que transporten sang rica en oxigen apareixen en vermell i els que transporten sang pobra en oxigen apareixen en blau


Símptomes de les malalties cardiovasculars
La malaltiacardiovascular no sol presentar símptomes previs o d'avís, i la seva primera manifestació pot ser un atac al cor o un ictus.
Els símptomes de l'atac de cor consisteixen en:
Molèstia toràcica. La majoriade persones que tenen un atac cardíac senten una molèstia en el pit que dura uns quants minuts o que va i ve. La molèstia pot sentir-se en forma de dolor.
 Molèstia en altres zones de la part...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • malalties cardiovasculars
  • Malalties cardiovasculars
  • malalties
  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS