Malalties i medicina

Páginas: 14 (3322 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2012
Malalties

Diabetis
La diabetis és un desordre del metabolisme, que té lloc a les cèl·lules del cos, és el procés que converteix l'aliment que ingerim en energia. Està caracteritzada per un augment de la quantitat de glucosa a la sang i per l'aparició de complicacions microvasculars (enfermetat dels vasos sanguinis fins del cos, incloent vasos capilars) i cardiovasculars (cor i vasossanguinis), que incrementen sustacialment els danys en altres òrgans (ronyons, ulls, cor, nervis perifèrics) i la mortalitat associada amb l'enfermetat, així que redueix la qualitat de vida de les persones. La insulina és el factor més important en aquest procés. Durant la digestió es descomposen els aliments per crear glucosa, la major font de combustible per al cos. Aquesta glucosa passa a la sang, on lainsulina li permeteix entrar a les cèl·lules. (La insulina es una hormona segregada per el pàncreas, una glàndula gran que es troba darrere del estòmag).
A les persones amb diabetes, un de dos components d'aquest sistema falla: el pancrees no produeix, o produeix poca insulina, o bé, les cèl·lules del cos no responen a la insulina que es produeix.

Els signes de la diabetis que s'investiguenson:
Presència de glucosa i cossos cetònics a l'orina
Més de 126mg/dl de glucosa en sang en dijuni, en dues ocasions.
Més de 200mg/dl de glucosa en sang en qualsevol moment, sumant a síntomes com augment de la sed, micció i fatiga.
Nivell baix o nul de insulina a la sang.
Nivells d'hemoglobina glicosilada

Els símptomes poden ser:
Augment de la sed (polidipsia)
Augment de la micció(poliuria)
Nàusees, vòmits o dolor abdominal.
En les dones, ausència de la menstruació.
En els homes, disfunció erectil.
Augment de l'apetit, acompanyada de pèrdua de pes (polifàgia)
Visió borrosa.
Infeccions freqüents.
Entumiment de mans i peus.
Ferides que tarden en cicatritzar.

La conseqüència d'aquesta enfermetat pot derivar en diferents òrgans com els ulls, ronyons, sistemacardiovascular, sistema neurològic i pell. Pot provocar: complicacions cardiovasculars; ateroesclerosis, hipertensió arterial, miocardiopatía, infart de miocardi, microangiopatía, obesitat. Complicacions oculars; glaucoma, catarates, retinopatía diabètica. Complicacions renals; glomerulonefritis, neuropatía membranosa idiopàtica, hipertrofia renal, insificiència renal terminal. Complicacions neurològiques;complicacions en la sensibilitat perifèrica (dolor, menor sensibilitat), complicacions en la zona neurovegetativa, sobretot urogenital i cardiovascular. Complicacions dermatològiques; augment de lipoproteínes, porfiria, gangrena, perforació aguda del paladar, etc.




Artrosi
La artrosi és una enfermetat produïda per l'alteració del cartílag, un dels teixits que formen les articulacions, loque origina l'aparició de dolor i en ocasions la pèrdua del seu movimiment normal. Encara que es una enfermetat que encara no es pot curar, els beneficis que s'aconsegueixen amb un tratament correcte, poden ser molt importants ja que permeteixen dur en molts pacients una vida pràcticament normal. Aquesta enfermetat pot aparèixer a cualsevol articulació de l'organisme però generalment afecta als ditsde les mans, els genolls, les caderes, el primer dit del peu i la columna cervical i lumbar. A les espatlles, colzes o munyiques és poc freqüent.

Les causes de l'artrosi són mútliples i sovint apareixen juntes en la mateixa persona, per tant les seves possibilitats de desenvolupar l'enfermetat augmenten.
Envelliment: l'artrosi es una enfermetat de persones majors. El desgast de l'articulacióproduïda per l'ús durant anys, junt amb una menor capacitat de recuperació dels teixits al augmentar l'edat, son factors importants.
Herència: en alguns casos, per exemple, l'artrosi de les articulacions de les mans, existeix una predisposició familiar, principalment entre les dones.
Obesitat: aquesta enfermetat predisposa a l'artrosi en les caderes i genolls ja que el sobrepes acaba danyant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salut i malaltia
  • malalties i enfermetats
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia
  • salut i malaltia
  • Les malalties tumorals i el càncer
  • Malalties no infeccioses i enginyeria genètica
  • I simposio de medicina ancetral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS