Malinowski

Páginas: 5 (1215 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2010
Pau Vila Pinyol

Malinowski, “Els Argonautes del Pacífic Occidental”

Branislau Malinowski(1884-1942) és el fundador de l’antropologia social moderna.
Va néixer a Polònia en una família de classe mitja acomodada. Va estudiar filosofia a la universitat de Crackovia, doctorant-se l’any 1908 i especialitzant-se en física i matemàtiques. Més tard es trasllada a Leipzig (Alemanya) perprofunditzar coneixements de psicologia i economia. La lectura de la “branca daurada” de James Frazer el va fer interessar per l’antropologia social, i és per això que va anar a viure a Londres per formar-se en la disciplina i allí va ser professor i es va doctorar.

Malinowski va crear un mètode d’investigació participant per obtenir informació de les societats indígenes, el qual consisteix en conviuredurant una llarga durada de temps amb una població indígena, aquesta convivència havia de ser total i sense cap contacte amb la civilització moderna. .L’antropòleg ha de participar activament en la vida indígena i ha d’aprendre la seva llengua, costums i tradicions, o sigui ha convertir-se en un d’ells.
Anteriorment, els antropòlegs no estudiaven directament als indígenes, sinó que contractaven acorresponsals no professionals de l’antropologia, que per la raó que fos estaven en contacte amb indígenes. Aquests transmetien informacions sobre ells als antropòlegs. Als EUA, molts antropòlegs s’establien personalment a les reserves indies i no necessitaven corresponsals. Per exemple, Morgan, antropòleg americà, va establir-se a la reserva dels indis iroquesos i allí es va fer amic de l’indi ElyParker que li va donar molta informació. En canvi a Anglaterra no tenien tanta proximitat a les poblacions indígenes i havien d’enviar corresponsals.
A finals del segle XIX, els antropòlegs anglesos comencen a fer expedicions per conèixer indígenes directament. Per exemple Haddon(zoòleg) va anar a l’estret de Torres(Austràlia) i a unes illes d’Irlanda anomenades “Aran”, també Rivers que va ferun estudi sobre els Toda. Radcliffe-Brown va estudiar els indígenes de les illes Andaman...

L’any 1914, Malinowski juntament amb Seligman viatja a Papua Nova Guinea a estudiar els aborígens australians de les illes Trobriand. Durant la seva estança a Austràlia on va fer la tesis doctoral esclata la primera guerra mundial i s’ha de quedar quatre anys . Ell aprofita aquests anys per estudiarprofundament els habitants de les illes Trobriand (sud de Papua Nova Guinea). Malinowski, tal com indica el seu mètode d’investigació participant, va interactuar amb ells de manera directa, va aprendre la seva llengua i va obtenir informació de manera molt profunda. Al acabar la guerra, torna a Anglaterra i s’adona de el que ha fet ell no ho havia fet ningú. L’any 1922 publica la monografia “Elsargonautes del Pacífic” amb una informació d’una qualitat excepcional. Ell havia creat un mètode d’investigació participant. A partir del seu treball, el seu mètode es converteix en el més adequat i més seguit per part dels antropòlegs. Els antropòlegs s’adonen que per comprendre el indígenes han d’experimentar la seva forma de vida, han d ’aprendre la seva llengua i qui obtingui les dades ha de serun antropòleg i no un corresponsal.
Malinowski inicia el funcionalisme que es converteix en la teoria hegemònica de l’antropologia social europea. Aquesta teoria parteix de que els essers humans hem creat cultures per satisfer les nostres necessitats. En el funcionalisme es produeix la deshistorització de l’antropologia, no s’ha de reconstruir la història, sinó que ens hem de fixar en la utilitatde les creences i cultures. L’objectiu i la base fonamental del funcionalisme és considerar que totes les parts socials d’un grup humà estan relacionades entre si i compleixen una funció dins el sistema.
Sorgeix el terme etnografia, molt relacionat amb el funcionalisme que consisteix en l’obtenció d’informació a partir del contacte directe amb les persones. La teoria funcionalista explica la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • malinowski
  • Malinowski
  • Malinowski
  • MALINOWSKI
  • Malinowski
  • Malinowski
  • Malinowski
  • Cultura De Malinowski

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS