Manipulació de masses

Páginas: 3 (697 palabras) Publicado: 17 de enero de 2011
MANIPULACIÓ DE MASSES
Edward Barney es pregunta si podia guanyar diners amb la manipulació del inconscient. Bernay veia la manera de vendre un producte sense dirigir-se al teu intel·lecte com finsaquells moments. “No necessites un automòbil per et sentiràs millor”. Va originar aquesta idea que no estava simplement comprant alguna cosa sinó enganxant-ha a ell emocionalment. No és que necessitisuna nova peça de roba sinó que et sentiràs millor amb ella. Aquesta va ser la seva contribució.
Avui en dia es pot veure a tot arreu però va ser una idea seva. La idea de concentrar emocions ambproductes o serveis.[1]
El que feia Bernay fascinava a les companyes Americanes. Al acabar la guerra les empreses eren riques i poderoses, però tenien un problema, el sistema de producció massiva, haviacrescut amb la guerra creant milions de productes. Però tenien a la superproducció i que arribes el dia en que la gent tingués suficient productes i deixessin de comprar.
Fins aquell moment es veniasobre la base de la necessitat. Mentre els rics ja estaven acostumats als productes de luxe, per a milions de ciutadans de la classe obrera Americana, els productes es promocionaven com necessitat.Productes com mitges o inclús els coxes eren promocionats en termes de funcionalitat i durabilitat.
El objecte dels anuncis era valorar las qualitats pràctiques dels productes i res més. El que lesempreses es van donar conta que havien de fer va ser transformar la manera en què els Americans pensaven en els productes.
Un banquer, Paul Manzer de Lehman Brothers, tenia clar el que necessitava. “Hem de canviar la cultura Americana des de la necessitat del desig. La gent deu ser entrenada per desitjar noves coses, inclús abans que les velles es fessin malbé. Hem de crear una nova mentalitatAmericana i els desitjos deuen superar a les necessitats.”
“ Abans no hi havia consumidor Americà, estava l'obrer i l'empresari. L'amo fabrica el que la gent necessitava, mentre que els molt rics...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • manipulacio
  • Mass
  • Massa
  • Una Mass
  • mass
  • massad
  • Mass
  • Massa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS