Mar i Cèl personatges

Páginas: 10 (2380 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
Com tracta l'autor aquests personatges: els odia, els compadeix, els comprèn, els admira? Explica quin és el final de tots tres i qui o què és el culpable de la seva mort (en cas que arribin a morir). Quin missatge universal creus que A. Guimerà volia transmetre amb aquests personatges? Tenen alguna cosa a veure amb la seva vida ?
Saïd: Els seu pare era moresc i la seva mare era cristiana. Vanéixer a prop de València, va ser educat entre la Bíblia i el Coran. El seu pare era musulmà i la seva mare cristiana, però malgrat les diferències eren feliços i dins la seva casa regnava la pau. Fins que un dia els cristians van matar el seu pare. Dies després es van endur Saïd i sa mare amb una galera i van matar la seva mare davant seu, per haver estat amb un morisc. Mentre la mare es moria deiaa Saïd que els vengés.
Àgata: Una nit que el vent bufava contra el poble, feia molt mala mar, tota la gent del poble estava a la platja i van veure venir un vaixell. Aquest vaixell va començar a balancejar-se i quan estava més a prop es va enfonsar. Tots els tripulants d'aquest vaixell van morir, menys Àgata. Aquest vaixell era del Magreb i Àgata deia paraules en un idioma que ningú no entenia,és a dir l'Àgata era filla de moros. Com que Àgata s'havia quedat sense pares algú se l'havia de quedar, com que tothom la volia van fer una rodona i hi van posar l'Àgata al mig, i cap a qui anés l'Àgata se la quedaria. Se la va quedar en Baltasanet.
Marta: Tenia una mare cega i captava amb ella per Barcelona, però no sabia qui era el seu pare de debò. Un dia la seva mare es va ajuntar amb unaltre captaire i al cap d'un temps aquesta va morir. Marta va seguir captant amb el seu “pare” davant l'església de Barcelona fins que un dia van haver de marxar perquè feien fora els pobres. Van fugir i van anar captant pels camins, fins que un dia, de tant que plovia, es van haver de refugiar a la masia de l'home més ric del poble, Sebastià. Sebastià els va donar el molí perquè hi treballessin i esva quedar la Marta d'amant, encara que es portessin quinze anys de diferència.
A.Guimerà tracta aquests personatges amb comprensió i els compadeix.
Saïd i Blanca moren perquè els seu amor és impossible en la època en la qual viuen, degut a les seves diferències socials i religioses.
Àgata acaba morta, igual que el seu marit. Es suïcida perquè s'adona que Pere Màrtir al final se l'estimava, iella l'ha matat.
Marta acaba marxant cap a la terra alta amb Manelic, per culpa de la crueltat amb la qual ha estat tractada ella, i Manelic, a la terra baixa. Aquesta crueltat s'ha vist accentuada sobre ells dos perquè al principi de la història eren molt innocents.
Crec que A. Guimerà vol donar a entendre que és possible estimar-se hi hagi les diferències que hi hagi, i que l'únic problema quehi ha és que la societat, el poble, la comunitat... ho acceptin. Això té a veure amb la vida d' A. Guimerà perquè ell sempre va fracassar en els seus intents amorosos i les seves arrels canàries el van marcar molt i van fer que al principi li costés adaptar-se a Catalunya ( A. Guimerà va néixer a les illes Canàries i va traslladar-se al Vendrell als vuit anys).
Redacta l'argument de cadascuna deles obres (màxim ½ foli per obra).
Mar i cel: Saïd és un corsari fill d'un pare musulmà i una mare cristiana. Els seus dos pares van ser morts pels cristians, i mentre la seva mare es moria va dir a Saïd que els vengés. El vaixell de corsaris que Saïd capitaneja un dia fa la captura més gran que ha fet mai: han empresonat tots els cristians del vaixell, menys el capità de la nau cristiana, i unanoia molt bonica (Blanca) i els seu pare, a qui tenen en un camarot especial. Tenen la intenció de vendre'ls tots al mercat. Saïd i Blanca es van enamorant l'un de l'altre, segons van passant els dies. Quan ja són a punt d'arribar al port , mentre Saïd està al seu camarot, Joanot (que és un pirata renegat) allibera tots els presoners cristians, i aquests s'apoderen de tota la nau menys del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Personatges principals mar i cel
  • Personatges principals Mar i Cel
  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS