Maria Montessori

Páginas: 6 (1267 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
Activitat : Comentari pel·lícula Maria Montessori

L’objectiu de l’activitat és reflexionar sobre les idees que ens transmet Maria Montessori sobre l’educació dels infants i les influencies que reben de l’entorn.


Reflexiona sobre aquestes qüestions i escriu els teus raonaments sobre :

1. Què idees ens transmet Maria Montessori en la pel·lícula sobre com educar els infants?

La sevaidea principal en l’educació era reforçar l'autoestima dels nens a través de jocs i de treballs manuals, i una vegada que ells sentien que podien avançar, María anava transmetent-los el coneixement de les lletres i dels números. Donaba molta importància a aspectes com la independència i l’autonomia, l’ordre i la disciplina, la importància que té l'educació sensorial en aquesta etapa, les habilitatsde la llengua (escriptura i lectura) i les matemàtiques.

Va basar les seves idees en el respecte, la confiança, l’empatia, l’amor, l’afectivitat, etc., cap als nens i en la seva impressionant capacitat d'aprendre, ja que diu que son com esponges a les quals s’ha d’estimular.

Destaca la importància de l’edat, perquè sigui més eficaç l’aprenentatge, ja que cada edat requereix un tipusd’educació i atenció diferent.
També es pot veure la importància dels materials que utilitzen els nens, que són creats per ella mateixa, amb l’objectiu de transmetre als infants que han d’investigar i conèixer les coses per ells mateixos i així crear les seves pròpies experiències i vivències. Els materials que ella creaba eren molt senzills i d’elements de la vida quotidiana, com la fusta, caixes,galledes, etc., amb la finalitat de que els nens estimulin el cervell i desenvolupin la comunicació infantil.

Gràcies a ella també es va deixar de costat la típica idea de les aules fosques, sense finestres, ambientades únicament amb una pissarra negre, on els alumnes estaven com a estàtues alineats als seus bancs i es va començar a donar més importància els llocs agradables, amplis, amb patisgrans, amb arbres i naturalesa, on els petits podien moure's sense problemes i desenvolupar el seu intel·lecte.

Els considerava com l'esperança de la humanitat, per la qual cosa donant-los l'oportunitat d'utilitzar la llibertat a partir dels primers anys de desenvolupament, el nen arribaria a ser un adult amb capacitat de fer front als problemes de la vida i ser millor persona.


2. Quinaimportància dona a la figura del educador/a?

El paper de l’educador/a és molt important, ja que ha de ser una persona observadora, per detectar les carències i necessitats de l’infant, i una persona creativa per saber despertar en els nens l’interès per l’aprenentatge i el coneixement.

També és necessari que l’educador/a sigui una persona afectiva, que transmeti confiança i sabiduria, ja que elsinfants necessiten sentir-se estimats i segurs per poder desenvolupar totes les seves capacitats afectives i intel·lectes.

En definitiva l’educador/a ha de ser com un mirall en el que els infants es mirin, és un exemple a seguir per als més petits i tot el que transmeti els nens ho absorviran, ja que són com esponges.






3. És important la influencia de l’entorn en el desenvolupamentinfantil segons les idees que ens transmet la pel·lícula?

És molt important, ja que segons Maria, si l’entorn és un lloc aburrit i trist els nens no desenvoluparan de la mateixa manera la capacitat d’explorar ni la curiositat per aprendre, en canvi si és un entorn viu, amb llum, divertit, amb elements quotidians, colorit, etc., els nens desenvoluparan més el seu intel·lecte, ja que els infantsconstrueixen el seu aprenentatge a través del seu entorn.



4. Creus que ho va tenir fàcil per seguir endavant amb el que ella creia?

No, Maria és una dona molt lluitadora, i tot i tenir mil traves al llarg de la seva vida, sempre troba el camí per seguir endavant.

Primer es topa amb la universitat, i amb el masclisme de l’època, ja que era la única dona que hi habia i la primera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • maria montessori
  • María montessori
  • Maria Montessori
  • Maria montessori
  • María Montessori
  • Maria Montessori
  • Maria Montessori
  • maria montessori

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS